Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η επικεφαλής του Φεστιβάλ Μπαϋρόιτ… Για τα γράμματα του Αδόλφου Χίτλερ…


ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – Η Katharina Wagner, η οποία τρέχει από κοινού το θρυλικό Φεστιβάλ Μπαϋρόιτ, που είναι αφιερωμένο στα έργα του προπάππου της, Richard Wagner, ευελπιστεί ότι οι επιστολές μεταξύ του Αδόλφου Χίτλερ και της οικογένειας Βάγκνερ θα μπορούσαν να δημοσιευθούν.
Σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας “Tagesspiegel”, η Katharina επανέλαβε τη δέσμευσή της να παραδώσει τα ιδιωτικά έγγραφα του πατέρα της, Βόλφγκανγκ Βάγκνερ, στό Βαυαρικό Κρατικό Αρχείο, με στόχο να ρίξουν νέο φως στην ιστορία του Φεστιβάλ.
“Αυτό θα σημαίνει ότι οι ιστορικοί και οι επιστήμονες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό το υλικό», είπε.
Αλλά έδωσε λίγη ελπίδα ότι η τόσο εκρηκτική ιδιωτική αλληλογραφία μεταξύ της οικογένειας Βάγκνερ και του Χίτλερ θα μπορούσε να διατεθεί στο εγγύς μέλλον στο κοινό.
«Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν όλα τα διάσπαρτα έγγραφα διαθέσιμα για το κοινό, επειδή ανήκουν εν μέρει και στους τέσσερις κλάδους” των γενεών Βάγκνερ, εξήγησε.
“Και όλοι οι κληρονόμοι του, θα πρέπει να είναι σε συμφωνία. Εάν έστω και ένας μόνον λέει «όχι», τότε δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι ‘αυτό, δεν έχει σημασία πόσο εξωφρενικό θα μπορούσα να το βρω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

RV