Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

RUDOLF HESS AΘΑΝΑΤΟΣ



26 χρόνια πριν, σαν σήμερα, ο Ρούντολφ Ες, ο πιο μοναχικός άνθρωπος στον κόσμο (όπως ονομάστηκε λόγω του ότι από το 1966 ήταν ο μοναδικός κρατούμενος στις φυλακές τού Σπαντάου στο Βερολίνο) βρέθηκε νεκρός στο κελί του. Η επίσημη εκδοχή ήταν ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε αυτοκτονία. Η πιο αξιόπιστη όμως, που βασίζεται σε σοβαρές μαρτυρίες αλλά και σε ιατροδικαστικές εκθέσεις, είναι ότι δολοφονήθηκε άγρια από Βρετανούς πράκτορες διότι επίκειτο η απελευθέρωσή του (μετά την αναπάντεχη πρωτοβουλία της -υπό κατάρρευση- Σοβιετικής Ένωσης και του Γκορμπατσόφ προσωπικά). Οι Βρετανοί δεν ήθελαν την απελευθέρωση του Ες φοβούμενοι ότι θα έσπαγε τη σιωπή του και, συνεπώς, ότι θα αποκαλυπτόταν ο ρόλος τους στην εξέλιξη και κορύφωση του Β'Ππ αλλά και οι ειρηνευτικές προθέσεις και προσπάθειες του Χίτλερ. Η ιστορία θα έπρεπε να ξαναγραφτεί...


Σύμφωνα με τα αποδεικτικά στοιχεία, ο ενενηντατριάχρονος αδύναμος Ες, καταβεβλημένος από τις ασθένειες, τις κακουχίες και τον βασανιστικό επί 46 χρόνια εγκλεισμό του, δέχθηκε αιφνιδιαστική επίθεση και πάλεψε για τη ζωή του, αντιστάθηκε όταν δύο Βρετανοί της SAS επεχείρησαν να τον στραγγαλίσουν, κάτι το οποίο πέτυχαν τελικά.

Τις επόμενες ημέρες του θανάτου του, σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις οι τοίχοι γέμισαν με το σύνθημα "Ο Ρούντολφ Ες είναι νεκρός, τώρα είναι ελεύθερος". 

Το ίδιο συνέβη και στην Ελλάδα. Στην Αθήνα, μάλιστα, εικοσάχρονοι εθνικοσοσιαλιστές έδωσαν για πρώτη φορά συνέντευξη σε καθημερινή εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας (Βραδυνή) γι' αυτό το θέμα, ταράζοντας τα βρώμικα νερά της δημοκρατίας. 


26 χρόνια μετά... Κάποιοι έχουν ξεχάσει τον Ρούντολφ Ες, άλλοι, όμως, παραμένουν πιστοί, νέοι προστέθηκαν, που δεν είχαν ίσως καν γεννηθεί τότε. 26 χρόνια μετά, Ρούντολφ Ες, οι Εθνικοσοσιαλιστές υπάρχουμε, σε θυμόμαστε, σε ευχαριστούμε, σε τιμούμε, και συνεχίζουμε...


R V