Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Πού θα έστελναν οι Ναζί τα Ελγίνεια Μάρμαρα; Στην Αθήνα!



Επίθεση κατά του διάσημου αμερικανού ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ εξαπέλυσε ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, με αφορμή την «εκστρατεία» του ηθοποιού υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα. 

Οι δηλώσεις του Κλούνεϊ περί επιστροφής των μαρμάρων έχουν προκαλέσει την οργή του «κλόουν», όπως είναι το προσωνύμιο του λονδρέζου δημάρχου. 

«Κάποιος πρέπει επειγόντως να αποκαταστήσει τα μάρμαρα του Τζορτζ Κλούνεϊ. Συνδέει μία ταινία για τα έργα τέχνης που λεηλατήθηκαν από τους Ναζί, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι ο ίδιος ο Γκέρινγκ είχε σχέδια να λεηλατήσει το Βρετανικό Μουσείο», σημειώνει ο Τζόνσον-κλόουν.



Και συνεχίζει: «Και πού θα έστελναν οι Ναζί τα Ελγίνεια Μάρμαρα; Στην Αθήνα! Αυτός ο Κλούνεϊ δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να υποστηρίζει την ατζέντα του Χίτλερ για τους πολιτιστικούς θησαυρούς του Λονδίνου. Θα έπρεπε να τυλίξει το σενάριο του Χόλιγουντ και να κολλήσει στην ιστορία». 

Ο νέος «πόλεμος» για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα ξέσπασε πριν από μερικές ημέρες, όταν στο Βερολίνο ο Τζορτζ Κλούνεϊ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ρωτήθηκε από ελληνίδα δημοσιογράφο για το αν πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα τα γλυπτά και εκείνος απάντησε ότι «θα ήταν καλή ιδέα».

RV