Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Azov Battalion - Батальйон Азов


 



Πολυεθνική εθελοντική Μονάδα στην Ουκρανία



Στην συγκρότηση μια στρατιωτικής μονάδας εθνικιστών, εθνικοσοσιαλιστών και Φασιστών, προέβησαν οι Ουκρανοί. Η συγκεκριμένη μονάδα, λέγεται Azov θα αναλάβει στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στις λεγόμενες ‘’ομάδες αντίφα’’, οι οποίες αποτελούνται από Ρωσόφωνους και στοχεύουν ενάντια στους Ουκρανούς εθνικιστές. 


Το ενδιαφέρον είναι πως σε αυτήν την μονάδα υπηρετούν εκτός από Ουκρανούς και εθελοντές από την Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία, την Σουηδία και την Ρωσία. Τα μέλη της μονάδας λαμβάνουν εκπαίδευση από Ουκρανούς στρατιωτικούς υποστηρικτές του Δεξιού Τομέα και δεν αμείβονται οικονομικά. Σύμφωνα με δηλώσεις ενός εκ των εθελοντών, οι μαχητές αυτοί στοχεύουν στην δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής εθνικιστικής συμμαχίας , την διακοπή της εισόδου μεταναστών στην Ευρώπη και την εδραίωση εθνικιστικών κυβερνήσεων σε όλα τα Ευρωπαϊκά έθνη. 


Το ενδιαφέρον βρίσκεται στους Ρώσους εθελοντές οι οποίοι βρέθηκαν στην περιοχή ώστε να αντιμετωπίσουν τους Ρωσόφωνους αποσχιστές οι οποίοι στηρίζουν την εγκαθίδρυση φιλελεύθερων δημοκρατιών στην περιοχή και την προσάρτηση τους στην Ρωσική Ομοσπονδία. Την υποστήριξη τους στην κίνηση αυτή εξέφρασαν αρκετές Ρώσικες εθνικιστικές ομάδες.



πηγή

RV