Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ



O εκλεγμένος πρόεδρος Petro Poroshenko γεννήθηκε με το επώνυμο Valtzman και πήρε το όνομα της συζύγου του για να κρύψει την εβραϊκή καταγωγή του. 

Oι εβραίοι ηγέτες στην Ουκρανία εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την κακή εμφάνιση των "υπερεθνικιστών" υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές της χώρας και τη νίκη της ολιγαρχίας. Ο Poroshenko στην Οδησσό, κέρδισε 54,4 τοις εκατό.


             εβραία της Οδησσού πανηγυρίζει τη νίκη του Poroshenko

''Με την θριαμβευτική νίκη του Poroshenko σε κάθε περιοχή της Ουκρανίας αποφεύγουμε την ανάγκη για έναν δαπανηρό δεύτερο γύρο, αλλά και στέλνουμε ένα σημαντικό μήνυμα της ενότητας", δήλωσε ο Josef Zissels, πρόεδρος του Συλλόγου Vaad της εβραϊκής Οργάνωσης και Κοινοτήτων της Ουκρανίας. 

Η πρώην πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο (εβραία) ήρθε δεύτερη με 12,9 τοις εκατό των ψήφων. Ο Vadim Rabinovich, ηγέτης της εβραϊκής κοινότητας και επιχειρηματίας, τερμάτισε έβδομος με 2,3 τοις εκατό - περισσότερο από το συνολικό ποσοστό που απέσπασαν οι: Oleg Tyagnybok του εθνικιστικού κόμματος Svoboda και Dmytro Yarosh, ηγέτης του κινήματος ''Δεξιός Τομέας''.

Ο Alexander Levin, πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας του Κιέβου, έγραψε στο Facebook ότι μετά την αποτυχία των Tyagnybok και Yarosh να ξεπεράσουν σε αριθμό ψήφων τον Rabinovich δεν υπάρχει αυτή την περίοδο αντισημιτισμός στην πολιτική. 




Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι συγχαίρει τον Vitali Klitschko. Δεξιά και αριστερά του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko  και ο πρωθυπουργός Arseniy Yatsenyuk . 

Όλοι τους εβραϊκής καταγωγής, συμπεριλαμβανομένου και του Kerry, ο παππούς του οποίου άλλαξε το αρχικό όνομα της οικογένειας Kohn και ασπάστηκε τον καθολικισμό.
πηγή

Ristorante Verona