Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Συλλήψεις στην Ιταλία για την Ordine Nuovo!



Ιταλία 22-12-2014

Καραμπινιέροι εκτέλεσαν πάνω από 50 εντάλματα και συνέλαβαν 14 αντιφρονούντες με την κατηγορία ότι επιχειρούσαν να πετύχουν την επαναδημιουργία της θρυλικής πολιτικής οργάνωσης Ordine Nuovo! 


Ο ιταλικός τύπος αναφέρει ότι σχεδίαζαν να προχωρήσουν σε βομβιστικές επιθέσεις κατά γραφείων της ιταλικής φορολογικής υπηρεσίας,  κατά πολιτικών και δικαστικών.

Άλλη κατηγορία αναφέρει ότι: οι δεκατέσσερις συλληφθέντες φέρονται να ετοίμαζαν την σύσταση κόμματος, με το οποίο σκόπευαν να πάρουν μέρος σε βουλευτικές εκλογές και να μπορέσουν να κατακτήσουν "σημαντικές θέσεις ισχύος".

Τελικός στόχος των συλληφθέντων, όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος, ήταν η ανατροπή των δημοκρατικών θεσμών και ισορροπιών της Ιταλίας. 

Συλληφθέντες είναι οι :

Ο Pietro Mastrantonio 40 ετών, η Monica Malandra 42 ετών,
ο Stefano Manni 48 ετών, ο οποίος θεωρείται ο ηγέτης της οργάνωσης. Η σύζυγός του Marina Pellati. Ο Emanuele Pandolfina del Vasto, ο Franco Montanaro, ο Franco La Valle, η Maria Grazia Callegari, ο Franco Grespi, η Ornella Garoli, η Katia De Ritis, ο Marco Pavan και ο Luigi Di Menno Di Bucchianico. 


RV