Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΧΙΤΛΕΡ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ



Σήμερα 30 Απριλίου 2015, περίπου στις 17.30 ώρα Ελλάδας συμπληρώνονται 70 χρόνια από το σκληρό εκείνο απόγευμα του Απριλίου του ’45. Τότε που στο Βερολίνο, στο μπούνκερ, ο ιδανικότερος ενσαρκωτής και φορέας των υψηλότερων και πολυτιμότερων αρετών και αξιών του Άριου Ανθρώπου ολοκλήρωσε τη γήινη ζωή Του. 

Το «τέλος» Του ακολούθησαν μύρια δεινά για την ανθρωπότητα. Παρά τις διώξεις και τα ψεύδη, τη διαρκή, καθημερινή, όσο και μάταιη, προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός Του, γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτό ότι καθετί που βιώνουμε σήμερα είναι συνέπεια εκείνου του «τέλους». 

Ο Κόσμος όμως συνεχίζει να βρίσκεται υπό τη συντριπτική και συγκλονιστική επίδρασή της Ζωής, του Θανάτου και του Έργου Του. Ό,τι Εκείνος δημιούργησε και η παρακαταθήκη Του δεν μετριέται με τα λιγοστά χρόνια μίας ανθρώπινης ζωής, παρά μόνο για εκείνους τους αδαείς που νομίζουν ότι ο κόσμος και η ιστορία, οι εποχές αρχίζουν και τελειώνουν με την ασήμαντη ύπαρξή τους.

Τα χρόνια που περνούν δεν εξασθενίζουν τη μνήμη Του, αλλά τη δυναμώνουν. Γι’ αυτό τον νιώθουμε Παρόντα, Ακλόνητο, Αταλάντευτο και Φωτεινό. 'Οπως λέει ένα παλιό γερμανικό ποίημα «ο Ένας συνεχίζει να κυριαρχεί με το μεγάλο πνεύμα του».


Ristorante Verona