Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Η ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ




Αιχμηρό άρθρο του Παναγιώτη Μαρίνη

Είπαμε, ας την αφήσωμε να περάση την επέτειο, ας ιδούμε τα σημερινά χάλια μας, όμως ο κ. Φίλης στο διαγγελμά του μας επανέφερε στην πραγματικότητα.
Επαινούν τον εθνικόν Κυβερνήτην Ιω. Μεταξάν διά το ότι είχε την χώραν ετοιμοπόλεμον υλικώς, Ναί, αυτό είναι αλήθεια, ΟΜΩΣ η χώρα ήτο τελείως απαράσκευος ιδεολογικώς και σήμερον 75 έτη μετά εξακολουθεί να είναι! 

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ 1914-1918 


ΟΥΔΕΜΙΑ συζήτησις εγένετο εν Ελλάδι ως προς το τί ήτο ο Πόλεμος 1914-1918, ουδεμία! Το μόνον που είπε ο Τύπος, οι πολιτικοί και οι διανοούμενοι ήτο ότι ήσαν γενικώς κακοί οι Αουστρο-Γερμανοί διότι όταν οι σκοτεινές δυνάμεις εδολοφόνησαν τον Αρχιδούκα Φερδινάνδο δεν είπαν: Ευχαριστούμε, καλά μας κάνατε! Κι από την άλλη πλευρά ήσαν οι πανάγαθοι πράκτορες του Αγαθού, οι Γάλλοι, που τους ευγνωμονούμε διότι μας κατέκτησαν και έστησαν την κύβερνησι δοσιλόγων Βενιζέλου της Θεσσαλονίκης. Καθώς οι Γάλλοι ήσαν το Καλόν στον κόσμο, όπως σήμερον ο κ. Ολάντ, έτσι καλόν ήτο και η Κυβέρνησις δοσιλόγων, ενώ πολύ κακός ο βασιλεύς που ήθελε ουδετερότητα και ήτο λένε και φιλογερμανός - μεγάλο κακό αυτό! 

Ούτως, εμείναμε: Για κάποιο απροσδιόριστο λόγο ήσαν πολύ κακοί οι Αουστρο-Γερμανοί και γιά λόγους αγνώστους πάλι αλλά ευνοήτως, δεν πρέπει να το αμφισβητούμε, πολύ Αγαθοί οι Αγγλογάλλοι! Βεβαίως, μας μπέρδευε και μας μπερδεύει λίγο η περίπτωσις της Ρωσσίας, προφανώς καλός ο Τσάρος Νικόλαος αφού αντιγερμανός, όμως καλύτεροι οι Μπολσεβίκοι που έσφαξαν κι αυτόν κι άλλα αρκετά εκατομμύρια Ρώσσους, λίγο παράξενο αλλά έτσι είναι! 

ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΜΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ εφθάσαμε στον μεσοπόλεμον. Ουδείς αντελαμβάνετο τί συμβαίνει, στην Ελλάδα οι βασιλόφρονες Κωνσταντινικοί ήσαν κατά τρόπον περίεργον, αδικαιολόγητον αφότου οι Άγγλοι μας 'πούλησαν" στην Μικρασία, Αγγλόφιλοι. Οι Βενιζελικοί και οι κινηματίες Πλαστήρας και Σία ήσαν θαυμασταί του Μουσσολίνι. Οταν εξερράγη ο πόλεμος το 1939, πάλι ουδεμία συζήτησις εγένετο, η Ελλάς ΟΥΔΕΝ κατανοούσε! 
Όταν έφθασε η 28η Οκτωβρίου του 1940 όλοι εμάθαμε ότι μας επετέθη ο Μουσσολίνι διότι ήτο "κορόϊδο", γελοίος και φορούσε καπέλλο με φτερά! Ούτως ή άλλως η Ελλάς από του 1918, πολύ προ του Μουσσολίνι και του Μεταξά, καλλιεργούσε την εχθρότητα προς την Ιταλία κι αυτός ήτο ένας κύριος λόγος της καταστροφής μας στην Μικρασία! Στην πρώτη φάσι του πολέμου η Ελλάς τα πήγε καλά, οι προοπτικές ειρήνης ήσαν πλέον εγγύς όπως τας ανέλυσε ορθώς η 2α επιστολή Ζαχαριάδη και αφότου η Γερμανία εδεσμεύθη ότι δεν θα επιτεθή στην Ελλάδα εφόσον ΔΕΝ είχε αγγλικό στρατό. Τότε η Ελληνική κυβέρνησις και ο Βασιλεύς απεφάσισαν ότι η Ελλάς πρέπει να οδηγηθή στον ΟΛΕΘΡΟΝ και επέτρεψαν την αποβίβασιν του ασημάντου αγγλικού εκστρατευτικού σώματος! Διατί ώφειλε η Ελλάς να καταστραφή; Διατί ήτο το ΑΠΟΛΥΤΟΝ ΚΑΚΟΝ η υπογραφή συνθήκης ειρήνης με τον Μουσσολίνι; Αυτό ουδείς μας το εξήγησε και ουδέποτε το κατενοήσαμε! Οταν όμως ετελείωσε ο πόλεμος, η προπαγάνδα των νικητών έβαλε τα πράγματα στην θέσι τους: Ο Μουσσολίνι ήτο το ΑΠΟΛΥΤΟΝ ΚΑΚΟΝ, ο Αδ. Χίτλερ ήτο ο ίδιος ο ΑΡΧΕΚΑΚΟΣ ΟΦΙΣ, ο Σατανάς, επομένως κάθε συζήτησις μαζί τους ήτο θανάσιμον αμάρτημα! Αντιθέτως εκπρόσωποι του Καλού και Αγαθού, του Θεού στον κόσμο μας, ήσαν οι Ρούζβελτ-Τσώρτσιλ-Στάλιν! 

Στην Ελλάδα ξέσπασε ο Συμμοριτοπόλεμος, το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΠΕΕΑ ήθελε τον τεμαχισμό της Ελλάδος, να πάρουν Μακεδονία-Θράκη οι Τίτο-Δημητρώφ, και το τμήμα που απέμενε να οδηγηθή στην Σοβιετική κατοχή. Ο Τσώρτσιλ τον Δεκέμβριο του 1944 μας έσωσε "στο και πέντε". Οι μη συμφωνούντες με την Σοβιετικήν κατάκτησιν ωνομάσθησαν "Δεξιοί", κέρδισαν τον πόλεμο ΟΜΩΣ έπεσαν μέσα σε μία ιδεολογική ποντικοπαγίδα! 


Ιδεολογικώς άοπλη η Δεξιά έναντι του ΚΚΕ και των συνοδοιπόρων του, καθώς η ίδια η Δεξιά διακηρύσσει ότι ο Στάλιν ήτο το Αγαθόν και απελευθέρωσε την Ευρώπη από τον (κακό) εαυτό της! Επομένως μπορεί να καταπολεμήση τους Συμμορίτες μόνον σε σημεία περιθωριακά και με άσφαιρα πυρά! Κακοί οι συμμορίτες διότι ο Βελουχιώτης βασάνιζε σαδιστικά, η ΟΠΛΑ εφόνευε αθρόως όποιον ήτο κάτι και δεν ήτο ΚΚΕς, το ΕΑΜ πήρε τα παιδιά από τα σπίτια τους με το ανατριχιαστικόν "Παιδομάζωμα"! Κι αν ΔΕΝ εγίνοντο όλα αυτά; Αν οι ΚΚΕδες συμπεριεφέροντο ως κύριοι, θάταν όλα καλά;

Ούτως λοιπόν ο κ. Φίλης μας λέγει: ότι οφείλουμε «να αντιστεκόμαστε στον νεοναζιστικό λόγο που ακούγεται όλο και συχνότερα σήμερα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης», διότι «δεν υπάρχει πλέον η δικαιολογία της άγνοιας. Ο λόγος του ακραίου εθνικισμού, του μίσους και του ρατσισμού έχει πλέον αποδειχθεί ιστορικά ότι οδηγεί στον χαμό, ότι σέρνει το ανθρώπινο γένος σε βαρβαρότητα αδιανόητη». «Η ιστορία δεν πρέπει να επαναληφθεί. Έχουμε λοιπόν χρέος να φράξουμε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο, για να μην πάνε χαμένες οι αμέτρητες θυσίες, για να τιμηθούν τα αμέτρητα θύματα».

ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΗΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ!!!


ΠΑΡΕΚΒΑΣΙΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΩΣ ΠΕΡΙ "ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ"!
Έλεγε στην τηλεόραση βουλευτής τον οποίον εκτιμώ: "Πολεμήσανε τον κατακτητή και καλά κάναμε"!

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΡΙ "ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ"

Στους παλαιούς ωραίους πολέμους τους Αναγεννησιακούς, αυτούς τους θεατρικούς κάπως, τους χωρίς νεκρούς, όπου εγίνοντο γιά να βρη μιά καλή ευκαιρία ο Πάπας και ο Βασιλιάς της Γαλλίας να ξεμουδιάσουν πηγαίνοντας μιά ωραία εκδρομούλα, μπορούσε οι στρατοί των δύο εμπολέμων να περάσουν από την πόλι σου και τρείς και τέσσερεις φορές εναλλάξ! Ποιόν θάλεγες "κατακτητή" και ποιά "εθνική αντίστασι" θάκανες; πιό σώφρον φαινότανε να πης "άστο να περάση"!

Στον μεγάλο πόλεμο του 20ου αιώνος ποιός ήτο ο κατακτητής; Οι Γάλλοι κατέκτησαν την Ελλάδα στα 1916 και διόρισαν και στην Θεσσαλονίκη την κυβέρνησι δοσιλόγων του Ελ. Βενιζέλου! Ομως, ουδείς τους ονομάζει έτσι! Γιατί; Διότι είναι νικηταί του πολέμου! Φαίνεται ότι "κατακτηταί" είναι μόνον οι ηττημένοι! Οι Γερμανοί κατέλαβον την Τσεχοσλοβακία, ήσαν "κατακτηταί" προφανώς, πατριώτες από το Λονδίνο έκαναν αντίστασι και φόνους! Λίγο μετά οι Σοβιετικοί κατέλαβον την Τσεχοσλοβακία, εφόνευσαν τους αφελείς αντιφασίστες πολιτικούς κι όποτε υπήρχε αντίστασις τα τανκς την έκαναν χαλκομανία! Θυμάστε την "Ανοιξη της Πράγας"; Τελικώς σε λίγο ψυχρούλα κατέληξε! Οι Σοβιετικοί ήσαν "κατακτηταί"; Οχι, φυσικά, "απελευθερωταί" ήσαν και εορτάζεται ως το τώρα λαμπρώς η "απελευθέρωση" της Ευρώπης (από τον εαυτό της) και τα τόσον ειδικά στην παραγωγή χαλκομανιών τανκς! Οργουελική newspeak!

Η ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ


Εδώ στην Ελλάδα κάναμε αντίστασι κατά του "κατακτητή" και αυτή την δοξολογούμε καθημερινώς και αδιαλήπτως!! Εδώ δοξάζονται όσοι πολέμησαν ΚΑΤΑ του "κατακτητή"! Ομως στην Ιταλία συμβαίνει το ΑΝΤΙΘΕΤΟΝ, εκεί εδοξάσθησαν οι εξωμότες, οι δοσίλογοι, οι γενίτσαροι, όσοι πολέμησαν ΥΠΕΡ του "κατακτητή", όσοι συνετάχθησαν με τον κατακτητή Αϊζενχάουερ και πολέμησαν μαζί του!! Γέμισαν τιμές οι οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ αυτοί που με τυφλή λύσσα μισούσαν κι ήθελαν να γκρεμίσουν το ιταλικόν IMPERO! Πρόεδροι δε της Δημοκρατίας γίνονται όσοι έχουν ως προσόν το ότι ήσαν συνεπίκουροι του κατακτητού, όπως ο αείμνηστος Περτίνι ή ο νυν Πρόεδρος κ. Ναπολιτάνο! 

ΟΘΕΝ

Ας αποφασίσομε λοιπόν πρώτα τί σημαίνει η λέξις "κατακτητής"!! Ο μεγάλος πόλεμος 1914-1945 ήτο πόλεμος σοβαρός κι όπως έλεγε ο Στάλιν στον Μίλοβαν Τζίλας, όποιος κέρδιζε θα επέβαλε στον κατακτηθέντα το σύστημά του! Αυτό ήτο το διακύβευμα του πολέμου! Κι όπως έλεγε σχετικώς ο Λένιν, δεν έχει σημασία τί γίνεται στην χώρα σου, σημασία σε τέτοιους πολέμους είναι το τί θέλεις να γίνη μετά! Αυτό που είπε έχει προφανή γενική αξία, ασχέτως αν τόλεγε διότι επεδίωκε να ηττηθή η μήτηρ του Ρωσσία!
Οθεν, ας μην ομιλούμε διά "κατακτητάς" αναφερόμενοι σε στρατούς που περνούν από την χώρα, όπως είπαμε ακόμη και στους Αναγεννησιακούς πολέμους μπορούσε οι στρατοί των δύο εμπολέμων να περάσουν από την πόλι σου και τρείς και τέσσερεις φορές εναλλάξ!!

RV