Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Φινλανδία: Εθνικοσοσιαλιστικές πολιτοφυλακές κατά προσφύγων




Φορώντας μαύρα μπουφάν διακοσμημένα με την εικόνα ενός Βίκινγκ και τη φινλανδική σημαία, Φινλανδοί Εθνικοσοσιαλιστές περιφρουρούν τους δρόμους για να προστατεύσουν το έθνος των Φινλανδών από αλλόφυλους. 


Soldiers Of Odin



Τον Οκτώβριο του 2015 σε μια πόλη της Βόρειας Φινλανδίας, το Κέμι (Kemi) μια ομάδα νεαρών ανδρών ίδρυσε την ομάδα των «Στρατιωτών του Όντιν». Αυτή η πόλη είναι δίπλα στα σύνορα της κοινότητας του Τόρνιο (Tornio), το οποίο έχει γίνει κομβικό σημείο για την είσοδο μεταναστών που καταφθάνουν από τη Σουηδία.  

 

«Οι στρατιώτες του Όντιν» («Soldiers of Odin») έχουν αρχίσει το τελευταίο διάστημα τις περιπολίες στους δρόμους αναζητώντας τυχόν μετανάστες-ακόμα και αν το θερμόμετρο δείχνει -30 βαθμούς Κελσίου. 




Μέσα σε λίγους μόλις μήνες, η οργάνωση επεκτάθηκε και σε άλλες περιοχές, με τα μέλη της να να διοργανώνουν συγκεντρώσεις με βασικό σύνθημα «Διώξτε τους μετανάστες».


Ο αριθμός των μελών της οργάνωσης αυξάνεται συνεχώς. Οι φινλανδικές αρχές έχουν ήδη αναφέρει σεξουαλικές επιθέσεις εις βάρος γυναικών από αλλόφυλους κατά τη διάρκεια των γιορτών για την Πρωτοχρονιά στο Ελσίνκι, όπως και σε άλλες δημόσιες εκδηλώσεις πέρυσι την άνοιξη.

Σύμφωνα με το σουηδικό υπουργείο Εσωτερικών, ο αριθμός των "αιτούντων άσυλο" στη Φινλανδία έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια. Το 2014, ήταν 3.651, και το 2015, 32.478. 




Ristorante Verona