Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΤΥΝ



Ο ΤΑΦΟΣ ΤΩΝ 2.500. Ο μεγαλύτερος εκ των επτά έως τώρα αποκαλυφθέντων ομαδικών τάφων, έχει ανοιχθεί εις σχήμα κεφαλαίου ''γάμα'' και έχει φάρδος 8μ.και μήκος 28 και 16μ. Εδώ ανακαλύφθυσαν πέντε στρώματα πτωμάτων Πολωνών αξιωματικών.



ΕΝΑΣ ΑΥΤΟΠΤΗΣ. Ο ηλικίας 74 ετών χωρικός Κίζελοφ, ομολόγησε τα εξής προς Πολωνούς σοφέρ κατά τας αρχάς του τρέχοντος έτους:
''Πηγαίνετε επάνω εκεί, στο δάσος του Κατύν''.
Ο ίδιος αφηγείται εις την ευρωπαϊκή επιτροπή ότι επί μήνες παρατηρούσε την άφιξη Πολωνών αξιωματικών εις τον σιδηροδρομικό σταθμόν  της Γκινσντόβα κατά την Άνοιξη του 1940. Και έπειτα άκουε πυροβολισμούς...


Ο Ελβετός καθηγητής δόκτωρ Νάβιλ, μετά την έρευνα του Κατύν προέβει εις τας ακολούθους ανακοινώσεις:

''Είδαμεν το θλιβερώτερο πεδίο πτωμάτων, που υπήρξε ποτέ. Πολωνοί αξιωματικοί εδολοφονήθησαν. Τα αίτια της ομαδικής αυτής δολοφονίας ανταποκρίνονται προς την κτηνώδη κοσμοθεωρία της ολοκληρωτικής εξαφανίσεως του αστικού κόσμου, η οποία αποτελεί φοβερό κίνδυνο δια όλη την Ευρώπην.
Εμείς οι ιατροδικαστές ήρθαμε εις το Κατύν δια να ερευνήσουμε και να αποκαλύψουμε επί τόπου την αλήθεια. Αυτή την φορά, δεν ήταν καθόλου δύσκολο να ίδωμεν την πραγματική αλήθεια. Είναι προς το σύμφερον όλης της ηπείρου και δικό μας καθήκον να γνωστοποιήσουμε εις την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρον την αλήθεια''. 


ΔΩΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΕΘΑΝΑΝ ΒΛΗΘΕΝΤΕΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΡΑΧΗΛΟΝ

Ο δόκτωρ Όρζός, τακτικός καθηγητής της ιατροδικαστικής και εγκληματολογίας εις το πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης, ως αντιπρόσωπος της Ουγγαρίας εις την ευρωπαϊκή επιτροπή ερεύνης των ομαδικών τάφων των Πολωνών αξιωματικών εις το παρά το Σμολένσκ δάσος του Κατύν. Ο καθηγητής ανασύρει ένα των θυμάτων της Γκεπεού προς εξέτασιν.    







Στην είσοδο της νεκρόπολης, οι Γερμανοί συγκέντρωσαν τα εκταφιασμένα σώματα, πολλές χιλιάδες, από τα οποία σχεδόν τρείς χιλιάδες αναγνωρίστηκαν. Ο Γερμανικός στρατός, αφού συγκέντρωσε τα χαρτιά τους και όλα εκείνα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αναγνώρισή τους, τους έδωσε αξιοπρεπείς τάφους, τάφους στρατιωτών, τεράστιους και συμμετρικούς, πάνω στους οποίους τοποθέτησε μεγάλους σταυρούς.
Συνέχεια εδώ

RV