Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Τα Σκόπια κατασκευάζουν χαλύβδινο φράκτη 200 μιλίων




Την κατασκευή  200 μιλίων φράχτη ο οποίος θα προστατεύεται από φύλακες οπλισμένους με tasers, ανακοίνωσαν στην  σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες τα Σκόπια, τονίζει ο διεθνής τύπος.

Οι ηγέτες της ΕΕ   στην ουσία έχουν συμφωνήσει να  κλείσουν την διαδρομή από την Ελλάδα μέσω των Βαλκανίων για την κεντρική Ευρώπη, την οποία  έχουν χρησιμοποιήσει πάνω από 985.000 αλλόφυλοι τριτοκοσμικοί από την αρχή του περασμένου έτους.

Τα Σκόπια έχουν ζητήσει από τις γειτονικές χώρες να  βοηθήσουν να «σφραγιστούν» τα σύνορα με την επέκταση του  υφιστάμενου φράχτη μήκους  19 μιλίων  στα νότια σύνορα της με την Ελλάδα καθώς και με την παροχή επιπλέον αστυνομικών αλλά  και εξοπλισμού .

Πιο συγκεκριμένα έχουν στείλει μια λίστα με απαιτήσεις, συμπεριλαμβανομένων  ειδών όπως : αλεξίσφαιρα γιλέκα, κλομπ, χειροπέδες, σπρέι πιπεριού, πλαστικές σφαίρες και χειροβομβίδες γεμισμένες με λαστιχένιες μπάλες.

Κανόνι ήχου

Ζήτησαν επίσης,  35 tasers και έναν κανόνι ήχου  που θα τοποθετηθεί σε ένα θωρακισμένο όχημα και θα χρησιμοποιείται για να διαλύονται  τα πλήθη με την εκπομπή θορύβου αλλά και του πόνου που προκαλεί.

Επίσης διέρρευσε  σχέδιο συμπερασμάτων της συνόδου σύμφωνα με το οποίο οι Ευρωπαίοι  θα συμφωνούν στο  ότι  οι «παράτυπες μεταναστευτικές ροές κατά μήκος της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων φτάνουν  στο τέλος τους  …και  αυτή η διαδρομή θα μείνει κλειστή».

RV