Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Σλοβακία: Εκλογική επιτυχία του κόμματος ''Η Σλοβακία Μας'' με επικεφαλής τον Μαριάν Κοτλέμπα



Ο σχηματισμός Λαϊκό Κόμμα - Η Σλοβακία Μας, με επικεφαλής τον Μαριάν Κοτλέμπα (Marian Kotleba), κυβερνήτη της κεντρικής Σλοβακίας (βλέπε και εδώ) ο οποίος οργάνωσε πορείες εναντίον της μειονότητας των Ρομά, πήρε 8% των ψήφων, ποσοστό σχεδόν τριπλάσιο απ' αυτό που προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις.

«Ο Κοτλέμπα έβαλε στο ψηφοδέλτιό του υποψηφίους που δηλώνουν ανοικτά φασίστες», λέει ο Ίγκορ Μάτοβιτς, πρόεδρος του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος.


Τα μέλη του πρώην κόμματος του Κοτλέμπα «Σλοβακική Αδελφότητα», είχαν μαύρες στολές αντίστοιχες με αυτές της φρουράς Χλίνκα της εθνικοσοσιαλιστικής περιόδου (1939 - 1945). 

Ο Αντρέι Χλίνκα, ο καθολικός ιερέας που το 1936 αυτοχαρακτηριζόταν "Χίτλερ της Σλοβακίας"

Η φρουρά Χλίνκα της εθνικοσοσιαλιστικής περιόδου, πρωτοεμφανίσθηκε σε συγκεντρώσεις για να τιμηθεί το Σλοβακικό κράτος που διήρκεσε από το 1939 έως το 1945.

Μέλη της φρουράς Χλίνκα παρελαύνουν στη Σλοβακία

Επικεφαλής της Εθνικοσοσιαλιστικής Σλοβακίας ήταν ο Γιόζεφ Τίζο (Jozef Tiso), ένας καθολικός ιερέας.

Χίτλερ και Τίζο

Ο Μαριάν Κοτλέμπα, πρώην εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (καθηγητής Φυσικής Αγωγής), πραγματοποιεί συχνά επισκέψεις σε φτωχές περιφέρειες μακριά από την πρωτεύουσα Μπρατισλάβα. Μετά τα εκλογικά αποτελέσματα αρνήθηκε να δώσει συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης και «ευχαρίστησε όλους εκείνους που δεν επηρεάστηκαν από τα ψέματα του τύπου». Δήλωσε έτοιμος να συνεχίσει στο κοινοβούλιο «τον αγώνα για τον Θεό και το έθνος». Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του αντιπροέδρου του κόμματος Ράτισλαβ Σλόσαρ «η είσοδος του κόμματος στο κοινοβούλιο αποτελεί ιστορικό ορόσημο, με το οποίο ξεκινά ο αγώνας μας για την απελευθέρωση της Σλοβακίας και η επανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας». «Όλα τα άλλα κόμματα δεν είναι παρά υπηρέτες των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον», είπε. 

Μαριάν Κοτλέμπα

Με 14 βουλευτές στην 150μελή βουλή, το Λαϊκό Κόμμα - Η Σλοβακία Μας θα έχει λόγο στην εθνική πολιτική και θα αποκτήσει πολύ περισσότερη δημοσιότητα.


RV