Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Η Αποστολή των SS στο Θιβέτ



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πυροδοτούσε στους μεμυημένους εσωτερικούς κύκλους των SS η θρυλική στέγη του κόσμου: το Θιβέτ. Και η απόπειρα ερμηνευτικής προσεγγίσεως των καλυπτόμενων από την  δυσδιάκριτη αχλύ των ανεξερεύνητων μυστηρίων του, επιχειρήθηκε πολυσχιδώς. Με εστία των αναδιφήσεων την πεποίθηση ότι στο Θιβέτ εξακολουθεί να υφίσταται ένας άθικτος θησαυρός πληροφοριών και τεκμηρίων για τις πρωτόλειες πολιτιστικές παρακαταθήκες πανάρχαιων Αρίων λαών, που κάποτε επέδραμαν και κατέκτησαν την νοτιοανατολική Ασία, χτίζοντας την υπέροχη Κουλτούρα των Βεδικών Ινδιών, ένα ειδικό τμήμα της Ιπποτικής Τάξεως των SS, το Ahnenerbe, Κληρονομιά των προγόνων, επιδόθηκε σε τολμηρές προδρομικές έρευνες, και πλαισιωμένο από πληθώρα διακεκριμένων επιστημόνων ουριοδρόμησε πρωτοποριακές αποστολές, με σκοπό την συρραφή και συλλογή των εναπομεινασών ενδείξεων για την συνάφεια των κλάδων της Άριας Ράτσας και των θαμμένων στον στρόβιλο των χιλιετηρίδων και στην Τύρβη των Μύθων πολιτιστικών, μυθολογικών και προϊστορικών ιχνών τους.

  
Απόκρυφα γραπτά, τα οποία μαρτυρούν την παρουσία Αρίων μυθικών Βασιλείων πριν από δεκάδες χιλιάδες χρόνια, οι έρευνες του Σουηδού επαΐοντος Sven Hedin, και οι μελέτες Γερμανών αριοσοφιστών των αρχών του περασμένου αιώνος, όπως των Walther Fuerst, Ηerman Wirth, Karl Maria Wiligut ώθησαν τους ιδεολόγους των SS να προσπαθήσουν να αποκρυσταλλώσουν τα τρομερά αινίγματα, με θετικιστικό πειραματικό και επιστημονικό  τρόπο, διοργανώνοντας ειδικές αποστολές και εξερευνήσεις - ένα κεφάλαιο της Ιστορίας των SS, κατ εξοχήν άγνωστο, αλλά και δυσπρόσιτο. Σημειωτέον ότι ο εξεταστικός φακός των επιστημονικών ομάδων, ανθρωπολόγων και ζωολόγων, βοτανολόγων και αρχαιολόγων των SS, δεν περιορίστηκε μόνον στην περιοχή των Ινδιών, αλλά ερεύνησε και σε άλλα μέρη του κόσμου, όπου σύμφωνα  με τις ιερές παραδόσεις, Άριοι Λαοί της Προϊστορίας, ως σπαράγματα από την αρχική Φυλή της υπερβορείου καταποντισθείσης Ατλαντικής Ηπείρου, διασκορπίστηκαν, διατηρώντας όμως στην Κιβωτό των Αναμνήσεων και των Θρύλων μια αρχετυπική φυλετική Κοιτίδα.


Το 1938, με εντολή του Himmler, συγκροτείται μια ερευνητική ομάδα εξαιρετικών επιστημόνων, μελών των SS, με σκοπό ένα ανιχνευτικό παράτολμο ταξίδι στα Ιμαλάια. Αποτελείται από τους: Ernst Schaefer, ζωολόγο, Bruno Beger ανθρωπολόγο, Εdmund Geer τεχνικό διευθυντή και άλλους ειδήμονες, με στόχο την ιχνηλάτηση του Θιβέτ, και τον εντοπισμό ανθρωπολογικών και αρχαιολογικών στοιχείων, που παραπέμπουν στις πανάρχαιες Άριες επιρροές, αλλά και στην μελέτη της χλωρίδος και πανίδος αυτής της απόμακρης και μυστικής Κεφαλής της Υδρογείου. 



Παρά τα εμπόδια προσβάσεως που θέτουν  οι αποικιοκρατικές βρετανικές αρχές στις βόρειες Ινδίες, ο ευφυής Schaefer, θα βρει τρόπους να έρθει σε επαφή με τον  κυβερνήτη του Θιβέτ τον Reting Rinpoche, που το 1938 διοικούσε το ιδιόμορφο αυτό Βασίλειο, στο μεταίχμιο της χηρευούσης ιερατικής διακυβερνήσεως μεταξύ του 13ου και 14ου Δαλάι Λάμα, και θα τον πείσει να δώσει άδεια, για να προσεγγίσει στην  απαγορευμένη πόλη Lhasa, έτσι ώστε να προχωρήσει στο ερευνητικό του έργο. Και θα το πετύχει. Ο Κυβερνήτης Rinpoche, ενθουσιασμένος από την φιλική γνωριμία του με  τον Schaefer και αποδεχόμενος τον βαθύτερο  Σκοπό της Αποστολής, θα στείλει προσωπική επιστολή στον Αδόλφο Χίτλερ, στην οποία, θα εκφράζει την κατανόηση του για την ανορθωτική προσπάθεια του τρίτου Reich, να αναστήσει το Κράτος επί φυλετικών Βάσεων, και θα προτείνει την σύναψη διπλωματικών σχέσεων.



Η παραμονή της  ομάδας Schaefer στο Θιβέτ θα διαρκέσει αρκετούς μήνες, κερδίζοντας την συμπάθεια της ιερατικής κάστας των Θιβετιανών Μοναχών, από τους οποίους αντλεί πληροφορίες και γνώσεις για την πανάρχαιες ρίζες της Κουλτούρας τους, των Ηθών και των Εθίμων τους. Το τεχνικό επιτελείο του κινηματογραφεί σπάνια ντοκουμέντα από τις ιεροτελεστίες τους και τις εορταστικές εκδηλώσεις τους. Το υλικό αυτών των γυρισμάτων, θα διαμορφωθεί σε ένα εξαίσιο λαογραφικό Ντοκιμαντέρ, υπό τον τίτλο Geheimnis Tibet, ''Το μυστικό Θιβέτ'', το οποίο θα προβληθεί στην Γερμανία, το 1942. 


Άξια λόγου είναι η παρέμβαση του Reichsfuehrer SS Heinrich Himmler, ο οποίος με επιστολή του στον Schaefer θα απαιτήσει την διαγραφή απαξιωτικών αναφορών για τους λαούς της Νοτιοανατολικής Ασίας. Εξαιρετική σημασία των αποτελεσμάτων της αποστολής των SS στο Θιβέτ, παρουσιάζει η ανακάλυψη ενός αγάλματος του Βούδα, τεχνουργημένου από μέταλλο μετεωρίτη, με απεικόνιση του Ιερού Συμβόλου του Αγκυλωτού Σταυρού, κοινού μυστικού Εμβλήματος, που συνδέει τους Άριους Βεδικούς Ινδούς με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς Άριους Λαούς.



Επίσης στις επιστημονικές επιτυχίες της ερευνητικής αυτής Αποστολής περιλαμβάνονται: ο εντοπισμός μιας σπάνιας ράτσας Ίππων, μιας επίσης μοναδικής κατηγορίας κατσίκας ''Schapi'', σπόρων σιτηρών, ανθεκτικών στην χειμερινή περίοδο και η συλλογή σπάνιων βοτάνων για την συλλογή του Βιολογικού Ινστιτούτου των SS, το οποίο ασχολείτο με την καθιέρωση εναλλακτικών μορφών φυσικής ομοιοπαθητικής Ιατρικής. Οι ανθρωπομετρικές, κρανιολογικές εργασίες του ανθρωπολόγου Beger κατέδειξαν μια έντονη κρανιομετρική και σωματοδομική διαφοροποίηση της ιερατικής ηγέτιδος Τάξεως του Θιβέτ, με προσεγγίζοντα προς ευρωπαϊκούς τύπους, χαρακτηριστικά, από τον υπόλοιπο ντόπιο πληθυσμό, στον οποίο επικρατούσαν τα μογγολοειδή. 


Άγνωστο παραμένει αν η ερευνητική ομάδα των SS κατάφερε να προσπελάσει τις απόκρυφες Βιβλιοθήκες της απαγορευμένης πόλεως του Βασιλείου, της Lhasa, όπου πιθανόν και σήμερα να φυλάσσονται γραπτά τεκμήρια για απώτατους πολιτισμούς και κοσμοθεωρητικές, μυστικές ερμηνείες που χάνονται στους ωκεανούς δεκάδων, ίσως εκατοντάδων χιλιάδων χρόνων. 



Ενδεχομένως αυτά τα ευρήματα της επιστημονικής ομάδας των SS να κατεστράφησαν στα Αρχεία της Μαύρης Τάξεως ή να κατασχέθηκαν και να τηρούνται σκοπίμως στην αφάνεια, μετά την Άλωση  και την δήωση της πολυτίμου Βιβλιοθήκης του Πύργου Wewelsburg από ειδικές αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες το 1945.

  

Μετά την ολοκλήρωση της περίφημης αποστολής, και εν μέσω του πολεμικού Δράματος το 1940, ο Schaefer θα γίνει διευθυντής του ειδικού Institut fuer Asienforschungen und Expeditionen Ahnenerbe. Και το 1943 θα αναλάβει την καθοδήγηση του Institut Sven Hedin στο Μόναχο, ως προπλάσματος του Πανεπιστήμιου των SS, με αντικείμενο τις έρευνες και μελέτες βιολογικών, βοτανικών, γεωγραφικών συμπερασμάτων της Νοτιοανατολικής Ασίας. Μετά τον πόλεμο θα αντιμετωπίσει φυλακίσεις και διώξεις από τις κατοχικές αμερικανικές δυνάμεις στη Γερμανία, αλλά θα συνεχίσει το επιστημονικό του έργο.

  

Η Ιπποτική Τάξις των SS, η οποία ασφαλώς και δεν περιορίζονταν στα στρατιωτικά της τμήματα, θεμελίωσε, δια της Ιδρύσεως επιστημονικών ερευνητικών κοινοτήτων και αντίστοιχων Σχολών, την πολύπτυχη έρευνα των προϊστορικών, ιστορικών, αρχαιολογικών και ανθρωπολογικών ευρημάτων των Άριων πολιτισμών. 



Η στρατιωτική πτώση του τρίτου Reich, δεν βύθισε μόνον την καθημαγμένη Ευρώπη στο Μεσαίωνα της πλουτοκρατικής και υλιστικής, αισθητικής Βαρβαρότητας, αλλά και ματαίωσε προσωρινώς την Αναγέννηση του αμιγούς Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Ενός πολιτισμού που συνδέεται με τους ιερούς Δεσμούς του Αίματος, της Φυλής και της Κουλτούρας, τα θεσπέσια μυστικά ίχνη των οποίων βρίσκουμε μέχρι τα μυθικά Βασίλεια στην Στέγη της Υδρογείου.

Απόστολος Λαγός


Ristorante Verona