Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Αιχμαλωσία δύο Ελλήνων στρατιωτικών: Τους κρατούν ομήρους




Οριστική θεωρείται πλέον η αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα το πρωί, στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, εκδίκασης της έφεσης, κατά της απόφασης προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισής τους, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων προφυλακισθέντων από την Παρασκευή στις φυλακές της Αδριανούπολης, βγαίνοντας από το δικαστήριο δήλωσαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η εκδίκαση της έφεσης, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί από αύριο και έως το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πηγές από την Τουρκία, όπως αναφέρει το hellasjournal.com, ο Ερντογάν «θα παίξει το παιχνίδι για όσο καιρό τον βολεύει». 

Οι Τούρκοι φαίνεται πάντως για κάποιον λόγο ακολουθούν τακτική καθυστερήσεων με στόχο να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στο έπακρο.


Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας στην Αδριανούπολη


Τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν από το πρωί της Κυριακής και γύρω από το συγκρότημα υψίστης ασφαλείας των φυλακών που κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι πρωτοφανή. 

Η τουρκική στρατοχωροφυλακή έχει αποκλείσει την περιοχή των φυλακών τύπου «F» σε μία περίμετρο τεσσάρων χιλιομέτρων γύρω από το συγκρότημα όπου δεν επιτρέπεται σε κανέναν να περάσει χωρίς άδεια. 


Οι δυο στρατιωτικοί κρατούνται στην ίδια πτέρυγα στην ίδια πτέρυγα με τον  με τον πρώην ηγέτη της φιλοκουρδικής αντιπολίτευσης, Σελαχατίν Ντεμιρτάς. 

Ο Ντεμιρτάς αντιμετωπίζει κατηγορίες που επισύρουν κάθειρξη έως και 142 ετών, καθώς κατηγορείται για διασυνδέσεις με τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες με την επόμενη ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του να έχει οριστεί για τις 11 Απριλίου

RV