Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Πίσω από τις πολεμικές επιχειρήσεις των Τούρκων από το Καστελόριζο μέχρι τον Έβρο η SADAT - Η αιχμή του δόρατος των ισλαμιστών






Η SADAT η οποία παρέχει ''υπηρεσίες εκπαίδευσης και στρατιωτικών συμβουλών καθώς και εξοπλισμό σε 22 τουρκικά και μουσουλμανικά κράτη''  και έχει ως κύριο μέλημά της (σύμφωνα με το καταστατικό της) την προστασία των συμφερόντων των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο, βρίσκεται πίσω από τις πολεμικές επιχειρήσεις των Τούρκων από το Καστελόριζο μέχρι τον Έβρο.



Ο ίδιος ο επικεφαλής και ιδρυτής της έχει αφιερώσει τη ζωή του «στον έναν και μοναδικό σκοπό: να αναδειχθεί ο μουσουλμανικός κόσμος στον απόλυτο νικητή, να φτάσει παγκοσμίως σ’ ένα πολύ υψηλό σημείο αναγνώρισης και κυριαρχίας».


Επικεφαλής είναι ο Αντνάν Τανρίβερντι, ισλαμιστής απόστρατος αξιωματικός του Πυροβολικού



Ιστορικό

  
Ο ιδρυτής της, Αντνάν Τανρίβερντι, αποφάσισε να δημιουργήσει την εταιρεία SADAT πολλά χρόνια νωρίτερα, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στη Βοσνία. Τότε ήταν ακόμα ανώτερος αξιωματικός και είχε αναλάβει τη δημιουργία ενόπλων δυνάμεων των μουσουλμάνων της Βοσνίας. Με ενεργό δράση ως ταξίαρχος στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αποπέμφθηκε το 1996 από τους κεμαλικούς με την κατηγορία της «ακραίας ισλαμικής προπαγάνδας». Η αποπομπή του τον έφερε πιο κοντά στους σκληρούς ισλαμικούς κύκλους και στους συνεργάτες του Ερντογάν. Μαζί του συνεργάστηκαν αρχικά για τη δημιουργία της εταιρείας 23 πρώην αξιωματικοί του στρατού, οι οποίοι είχαν αποστρατευτεί το 2000 με την κατηγορία της διασύνδεσης με ισλαμιστικές οργανώσεις. Αμέσως μετά την ίδρυσή της, η SADAT άρχισε να δραστηριοποιείται στη Λιβύη και ανέπτυξε πολύ στενές σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχε και σε εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, χρησιμοποιώντας τις στενές σχέσεις της με ισλαμιστικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο. 


Η εταιρεία επίσημα μετράει πέντε χρόνια ζωής. Ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2012, ακριβώς αμέσως μετά το ξέσπασμα της Αραβικής Ανοιξης. Η SADAT δραστηριοποιήθηκε σχεδόν σ’ όλες τις χώρες στις οποίες εμφανίστηκαν τα κινήματα της Αραβικής Ανοιξης. Η Ρωσία, μάλιστα, προχώρησε σε καταγγελίες στον ΟΗΕ για τον ρόλο της εταιρείας στον πόλεμο της Συρίας, όπου κυρίως εκπαίδευσε και εξόπλισε τους τζιχαντιστές. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η SADAT αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη Συρία και να ασχοληθεί κυρίως με τη στρατολόγηση και εκπαίδευση μελών νεαρής ηλικίας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν με σκοπό την εκτέλεση ειδικών αποστολών. 



Ο Ερντογάν κρατούσε τον Τανρίβερντι στο παρασκήνιο μέχρι το πραξικόπημα του Ιουλίου, οπότε και τον έχρισε επίσημα σύμβουλό του επί στρατιωτικών θεμάτων. 


Δράση

Στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία η εμπλοκή της Σαντάτ  υποκίνησε τη βία, τους ξυλοδαρμούς στρατιωτών από πολίτες μέχρι θανάτου και τουλάχιστον σε μια περίπτωση τον αποκεφαλισμό ενός Τούρκου στρατιώτη. Η Σαντάτ, που είχε εκπαιδεύσει παραστρατιωτικούς και άνδρες των ειδικών δυνάμεων, έγινε η «Φρουρά της Επανάστασης» του Ερντογάν.
 
Άνδρες της βρίσκονται πίσω από τις δολοφονίες Τούρκων, τους οποίους τα ελεγχόμενα από τον Ερντογάν μέσα ενημέρωσης τους χαρακτήριζαν υποστηρικτές του Γκιουλέν και υπαίτιους για το πραξικόπημα.




Ο Ερντογάν φέρεται ότι έχει φτιάξει ένα στρατό για να αντιμετωπίσει πιθανές απειλές απ' όπου και εάν προέρχονται ακόμη και από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Αυτός ο μυστικός στρατός, υποστηρίζουν αναλυτές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε πολιτικούς αντιπάλους του Ερντογάν ή να προχωρήσει στην καταστολή πιθανής εξέγερσης των πολιτών.
 
Στις δράσεις της, έτσι όπως αυτή αποτυπώνεται σε απόρρητα έγγραφα, συγκαταλέγεται η πρόκληση θερμών επεισοδίων. Απόρρητες  εκθέσεις την χαρακτηρίζουν «παραστρατιωτική ομάδα, η οποία έχει στόχο να αποσταθεροποιεί χώρες». Είναι αξιοσημείωτο ότι το ίδιο ισχυρίζεται και η Τουρκία. Όπως γράφει άλλωστε η ίδια η SADAT στην ιστοσελίδα της, «στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας παρέχουμε εκπαίδευση ανορθόδοξου πολέμου σε αστικό περιβάλλον, καθώς και εκπαίδευση σε τεχνικές συλλογής πληροφοριών, ψυχολογικού πολέμου, σαμποτάζ, επιδρομών, παγίδευσης, αλλά και πολιτικών δολοφονιών».

Η Σαντάτ και η Ελλάδα

Ο ισλαμιστής αρχηγός της Σαντάτ, Αντνάν Τανρίβερντι, έχοντας την απόλυτη στήριξη του Ερντογάν, είναι ένας από τους αρχιτέκτονες της πρόσφατης πιο επιθετικής στάσης της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, η οποία εκδηλώνεται με συνεχείς προκλήσεις, θερμά επεισόδια και προπαγάνδα. Τα χτυπήματα σχεδιάζονται προσεκτικά στην εταιρεία-βιτρίνα και ο Ερντογάν ποντάρει πάνω στην άρτια εκπαιδευμένη οργάνωση. 
 


Η δράση της "εταιρείας", έτσι όπως αυτή προκύπτει από απόρρητα έγγραφα, καθιστά σαφές ότι θα μπορούσε να αποβεί ιδιαίτερα επιζήμια για την Ελλάδα, καθώς ο Αντνάν Τανρίβερντι είναι εκείνος που προωθεί θερμά επεισόδια τύπου Ιμίων σε πάνω από 100 βραχονησίδες στο Αιγαίο, ενώ επιμένει στην απομάκρυνση του Ελληνικού Στρατού από την Κω και την παραδειγματική τιμωρία της χώρας μας.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι η εταιρεία είναι βαθιά αναμεμειγμένη στα κυκλώματα διακινητών "προσφύγων" και μεταναστών. Κατά τις ίδιες πηγές, έχει στρατολογήσει ισλαμιστές από την Κεντρική Ασία, τους οποίους μετέφερε και εκπαίδευσε στη Συρία και οι οποίοι σήμερα βρίσκονται στην Τουρκία και στελεχώνουν κυκλώματα διακινητών. Εξάλλου, κάποτε, ο Τουργκούτ Οζάλ είχε πει ότι «δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα. Αρκεί να αφήσουμε μετανάστες να περάσουν τα ελληνικά σύνορα και να εγκατασταθούν εκεί».
 


πηγές:

 Ristorante Verona