Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ»




Του Παν. Μαρίνη

Ας συγκρατήσωμε την ουσίαν του πράγματος! Κατά την διάρκειαν του πολέμου και της Κατοχής ο καθείς εγνώριζε ότι τα πράγματα ήσαν απλά, καθαρά και μετρημένα, το διακύβευμα του πολέμου ήτο εάν μεταπολεμικώς η Υφήλιος θα έζη υπό την Ιταλικήν ειρήνην και την Γερμανικήν ειρήνην, ή θα την εσκέπαζε η ειρήνη των Ρούζβελτ-Τσώρτσιλ-Στάλιν! Τρίτη εκδοχή δεν υπήρχε! Ο Στάλιν γνωρίζων την ηλιθιότητα των πληθυσμών ώρισε ότι «Το γενικό σύνθημα πρέπει να είναι η υπεράσπιση της δημοκρατίας και της εθνικής ανεξαρτησίας», το οποίον μετέφρασε ασυστόλως ψευδόμενον το ΕΑΜ/ΚΚΕ, «πολεμάμε γιά την Λευτεριά!» Αυτό εννοούσε ότι πολεμούσε και πολεμούσαμε διά να έλθη η Σοβιετική ειρήνη, η Pax Sovietica, π.χ. ως γράφει ο ταγματάρχης David Wallace (αν. σελ. 67): «…το ΕΑΜ αναμφισβήτητα καταγινόταν με την μεθόδευση ενός βιαίου κομμουνιστικού πραξικοπήματος, με την χρήση του ΕΛΑΣ. Ήλπιζε και περίμενε ότι το Ανατολικό Μέτωπο θα κατέρρεε ολότελα και ότι σύντομα θα έβλεπε τον Κόκκινο Στρατό στα Βαλκάνια.»



Όμως και σήμερον ακόμη, ναί σήμερον, αφελείς άνθρωποι απορούν: Δηλαδή δεν μπορούμε να είμαστε ελεύθεροι; Όχι πατριώτη μου, δεν μπορείς, τί θα είσαι; rogue state, όπως η Βόρειος Κορέα; Το έχομε όλοι καταλάβει αυτό! Χθές εσηκώσαμε το λάβαρον εναντίον της Ιταλικής ειρήνης και εχαρήκαμε με τον ηρωϊσμόν του Νίκου Μουτούση που ηχμαλώτισε ολόκληρον την Ιταλικήν φρουράν του Ψαθοπύργου, σήμερον όμως έχομε λογικευθή και ουδείς προτείνει να σηκώσουμε το λάβαρον εναντίον της οικονομικής και νομισματικής τυραννίας του ΔΝΤ και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τραπέζης που διέλυσαν την ζωή μας! Φυσικά, διότι οικονομική και νομισματική τυραννία σημαίνει πραγματική και πλήρης κατάκτησις και υποταγή! 

ΣΥΝΕΠΩΣ

Ο οιοσδήποτε υπερασπίζεται την «Εθνική Αντίσταση», την δοξάζει ή έστω την βλέπει με συμπάθειαν, με αυτήν του τήν στάσιν δηλώνει ότι, δεν είναι της αρεσκείας του η Ιταλική ειρήνη ή η Γερμανική ειρήνη, αλλά προτιμά την ειρήνην των Ρούζβελτ-Τσώρτσιλ-Στάλιν, τουτέστιν τον θρίαμβον του Διεθνούς Τραπεζίτου! Ας μάθει και ας κατανοήση λοιπόν ο καθείς ότι διά της στάσεώς του αυτό εξυπονοείται!


Ο οιοσδήποτε υπερασπίζεται το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, το δοξάζει, επιχαίρει με τα κατορθώματά του ή έστω το συμπαθεί, με αυτήν του την στάσιν δηλώνει ότι, προτιμά την Σοβιετικήν ειρήνην, εύχεται το 1948 η Ελλάς να είχε εισέλθη στο Σιδηρούν Παραπέτασμα, ή μάλλον το Παραπέτασμα να έφθανε ως εδώ και να περιελάμβανε τα γαλάζια ακρογιάλια της Ελλάδος και ούτως να επραγματώνομεν «την δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία» αγκαλιά με τον Ερυθρό Στρατό που δεν θα ήτο "κατακτητής" αλλά "απελευθερωτής", με υπουργούς αξιωματικούς της Τσέκας, όπως στην Ρουμανίαν, και κατόπιν πανευτυχείς θα πηγαίναμε όλοι μαζί εκδρομή στα ορυχεία του Κολυμά! Αυτό λοιπόν σημαίνει η επίνευσις στα έργα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ότι τότε έπρεπε να εξελιχθή ούτως το πράγμα! Να ηττηθή ο στρατός των Μοναρχοφασιστών, η Μακεδονία να γίνη ανεξάρτητος· υπενθυμίζομε: «Η 5η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ (Ιανουάριος 1949) έκανε ομοφώνως δεκτήν την εισήγησίν του Ν. Ζαχαριάδη διά την δημιουργίαν ανεξάρτητου μακεδονικού κράτους.» Ο Δημητρώφ να πάρη την Καβάλα και την Θράκη και ο Ελληνισμός να σβήση από τον χάρτη! Αυτό σημαίνουν οι νοσταλγικές εορτές προς τιμήν της «Εθνικής Αντίστασης» και τίποτε άλλο! Συγχρόνως όμως οι συμπαθούντες αυτοί ομιλούν και διά το σήμερα και επινεύουν αφ' ενός στον Πολιτιστικόν Μαρξισμόν και αφ' ετέρου στρώνουν τον δρόμον διά το Λατινοαμερικανικόν καθεστώς Τσάβες-Μαδούρο που ομολογεί ο νυν πρωθυπουργός ότι ονειρεύεται!


Οι υπερασπιζόμενοι την «Εθνική Αντίσταση» αλλά Αντικομμουνιστές όντες δεν επιθυμούν ούτε την Σοβιετικήν ειρήνην, ούτε τα Λατινοαμερικανικά Γκούλαγκ του ζαχαροκαλάμου, δηλώνουν ότι: Εξήτασαν τα πράγματα και τους εφάνη απεχθής η Ιταλική ειρήνη ή η Γερμανική ειρήνη και επομένως προτιμούν την Ρουζβελτιανήν ειρήνην, την Pax Americana, τουτέστιν τον καταφανή θρίαμβον του Διεθνούς Τραπεζίτου! 



Συγχαρητήρια! Είσθε φαινόμενον διεθνές! Ως ο Έλλην Αριστερός που νοσταλγεί το Σοβιετικόν καθεστώς είναι μοναδικόν παράδειγμα παγκοσμίως, ούτως και ο Έλλην Δεξιός - Κεντροδεξιός είναι ο μοναδικός άνθρωπος του κόσμου που εκθειάζει την Αμερικανικήν ειρήνην!

RV