Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Φέρνουν “Πρέσπες” στη Βουλή την Πέμπτη για να προλάβουν το συλλαλητήριο;



Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στα πολιτικά και τα δημοσιογραφικά γραφεία μια πληροφορία, η οποία είναι μεν ανεπιβεβαίωτη, αλλά συνιστά εξαιρετικά σοβαρή εξέλιξη για να αναμείνει κανείς την επαλήθευση ή τη διάψευσή της. Οπότε, τη μεταφέρουμε με πάσα επιφύλαξη.

Η προδοτική κυβέρνηση Τσίπρα φέρεται να εξετάζει σοβαρότατα το ενδεχόμενο να φέρει προς έγκριση στη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών, άρον άρον, την ερχόμενη Πέμπτη, με προφανή στόχο τον φόβο της πίεσης που θα μπορούσε να ασκήσει το συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για το θέμα την ερχόμενη Κυριακή στην Αθήνα! Όσο γρηγορότερα τελειώσει το… πολιτικό μαρτύριο για τον Τσίπρα, τόσο το καλύτερο.

Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης έγινε μιάμιση μέρα αντί για τρεις και αναβλήθηκε μέχρι νεοτέρας η συζήτηση του σχεδίου νόμου για την εκπαίδευση.

Το πρόβλημα είναι βεβαίως πότε θα σταλούν τα επίσημα έγγραφα για να γίνει η μετάφραση και η αντιπαράθεση με βάση τη συμφωνία των Πρεσπών για να προχωρήσει η Συμφωνία. Υπενθυμίζεται ότι η ρηματική διακοίνωση θα επιδοθεί στο Ελληνικό ΥΠΕΞ από τους Σκοπιανούς μάλλον αύριο Τρίτη. Εν πάση περιπτώσει, λαμβάνοντας υπόψη ότι προκειμένου για την πολιτική τους επιβίωση, οι κυβερνώντες δεν ορρωδούν έναντι οποιουδήποτε εμποδίου, κι εμείς ας είμαστε έτοιμοι για όλα.

RV