Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Πολιτική η ορολογία του πορίσματος του Εισαγγελέα ΑΠ;




Οι στυλοβάτες της έννομης τάξης


Σύμφωνα με τις πληροφορίες των δημοσιογράφων, ο πολύ γρήγορος Εισαγγελέας του ΑΠ στο πόρισμά του για τη δίωξη της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης, αναφέρει όρους όπως "πρότυπο ναζιστικών συμμοριών" ή, κατά άλλες πληροφορίες, "πρότυπο ναζιστικών κομμάτων", καθώς επίσης κάνει επίκληση της "αρχής του αρχηγού" (φύρερ πριντσίπ). 

Αν είναι ακριβείς οι πληροφορίες αυτές, αναρωτιόμαστε πότε στην ιστορία εμφανίστηκε "ναζιστική συμμορία" της οποίας η δομή να συνιστά πρότυπο; Ή, στοιχειοθετείται επαρκώς ένα τέτοιας σοβαρότητας πόρισμα με επίκληση όρων από άλλες επιστήμες και όχι τη νομική; Μήπως κάποιοι στην κρίση τους παρασύρονται από τις πολιτικές αντιθέσεις τους; Υπάρχει "δίκαια δίκη" με κατηγορίες οι οποίες, ενδεχομένως επειδή δεν μπορούν να σταθούν διαφορετικά, διατυπώνονται με πολιτικούς όρους; Το κατηγορητήριο θα μοιάζει με πολιτικό μανιφέστο; 

Κατά τ' άλλα τα σκουλήκια οι δημοσιογράφοι και κυρίως αυτοί που μέχρι χθες έγλειφαν τη Χρυσή Αυγή και οι λοιποί μπολσεβίκοι, αλλά και διάφοροι νομικοί, μιλούν έχοντας ως δεδομένη την καταδίκη της ΧΑ (ίσως κάτι να ξέρουν αυτοί....). Φαίνεται πως το τεκμήριο της αθωότητας το "φυλάνε" για τους αλλοδαπούς φονιάδες και ληστές, τα "παιδιά" και τα "νεαρά άτομα", τους παιδόφιλους κ.ά. Κακά τα ψέμματα, από το 1945 και μετά αυτό που ονομάζεται "νομικός πολιτισμός" είναι μία ακραία νομική βαρβαρότητα. 

Υ.Γ. Πριν από λίγο στον Αντέννα έπλεξαν το εγκώμιο του Αντιεισαγγελέα Βουρλιώτη και ανέφεραν ότι σε Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου προήχθη πριν από λίγο καιρό και ότι είναι αυτός στον οποίο το 1997 είχε ανατεθεί το "χουντικό γλέντι".

RISTORANTE VERONA