Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ


Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ



Οι Ουκρανοί απαγόρευσαν το κομμουνιστικό κόμμα και ξυλοκόπησαν τον αρχικατσαπλιά και Γραμματέα του ΚΚ Ουκρανίας Πιοτρ Σιμονένκο μέσα στη βουλή.  



Στην Ελλάδα σιωπή από τα ΜΜΕ, ενώ βουλευτές έκαναν ''κοινή έκκληση να αποτραπεί η απαγόρευση'' την οποία υπογράφουν η Νάντια Βαλαβάνη (ΣΥΡΙΖΑ), Μαρία Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ), Χρυσούλα Γιαταγάνα και άλλοι, 32 στο σύνολο. Τα ονόματα τους   εδώ

Η εφημερίδα ''έθνος'' του Μπόμπολα ανησυχεί για τις ''εθνικιστικές, ακροδεξιές και νεοναζιστικές οργανώσεις'' της Ουκρανίας ( βλέπε εδώ

Το ΚΚΕ έβγαλε ανακοίνωση και μεταξύ άλλων αναφέρει: ''Οι ιδεολογικοί απόγονοι του Χίτλερ και του φασίστα συνεργάτη τους στην Ουκρανία, του Μπαντέρα, επιδιώκουν την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας, συνολικότερα της κομμουνιστικής ιδεολογίας''... "Η επιδίωξη απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας, η ποινικοποίηση της δράσης των κομμουνιστών είναι μια ενέργεια που στρέφεται ενάντια σε όλο τον εργαζόμενο λαό. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με το ΚΚ και όλους τους κομμουνιστές της Ουκρανίας! Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει! Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές!"

Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τις ανακοινώσεις όλων των άλλων κομμάτων για το ζήτημα. 


Ο Κουτσούμπας δήλωσε : "θα βρεθούμε στους δρόμους στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες μαζί με άλλα Κομμουνιστικά και Εργατικά κόμματα'' ( βλέπε εδώ ).

Η δική μας πρόταση  

Προτείνουμε στον κ. Κουτσούμπα να διοργανώσει μια πορεία διαμαρτυρίας στην Ουκρανία ( όχι στην ''Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ'' ) και να πάρει μαζί του όλους τους διαμαρτυρόμενους βουλευτές, δημοσιογράφους και τους άλλους μπολσεβίκους αυτής της χώρας. 

Ίσως έτσι τελικά δοθεί μια λύση και στο ελληνικό πρόβλημα. 


Ristorante Verona