Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΤΑΓΜΑ "AZOV" ΜΠΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΝΕΤΣΚ, ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΣ ΡΩΣΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ



Tα Τάγματα Εθελοντών ''Αζοφικής" και "Ανθρακωρύχος", (БАТАЛЬОН "АЗОВ" , батальон «Шахтерск») μπήκαν στην πόλη Marinka που απέχει 20 χλμ. από το κατεχόμενο Ντόνετσκ.

Τις τελευταίες ημέρες, τα Εθελοντικά Τάγματα Μαχητών, που σχηματίζονται από την Εθνική Συνέλευση της οποίας ηγείται ο Andrey Beletsky έχουν περάσει σε συστηματική επίθεση στο  Ντόνετσκ. 


Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το τάγμα "Αζοφικής" εκπλήρωσε πλήρως την αποστολή του: το προάστιο του Ντόνετσκ - Marinka απελευθερώθηκε και βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο ενώ δεν υπάρχουν αυτονομιστές.

Η νίκη

Κατά τη διάρκεια της ημέρας το Τάγμα βρίσκονταν κάτω από συνεχή πυρά πυροβόλων όπλων, εκτοξευτών ρουκετών, οβιδοβόλων και «Grad». Ένα χιλιόμετρο από το Ντόνετσκ οι στρατιώτες δέχτηκαν πυρά από δύο πλευρές με πολυβόλα και χειροβομβίδες. Παρ΄ όλες τις δυσκολίες το τάγμα εκπλήρωσε την αποστολή του με επιτυχία. Η επιχείρηση έχει ολοκληρωθεί στο 100%.

Απώλειες: 1 νεκρός, 14 τραυματίες, οι 3 σοβαρά. 


Ο νεκρός είναι ο Ρώσος εθελοντής Грек Сергей. Ζούσε τα τελευταία τρία χρόνια στην Ουκρανία λόγω πολιτικών διώξεων από το καθεστώς Πούτιν.

Ristorante Verona