Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Πορεία Εθνικοσοσιαλιστών και βετεράνων των SS στην Ρίγα της Λετονίας



Ο εχθρός μας είναι φοβισμένος, επειδή εμείς 
δεν είμαστε φοβισμένοι

Πορεία προς τιμήν των Λετονών, οι οποίοι είχαν ενταχθεί στα Ες Ες και πολέμησαν στο πλευρό των δυνάμεων του Χίτλερ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο πραγματοποιήθηκε στην Ρίγα της Λετονίας.


Εβραϊκές οργανώσεις, η Μόσχα και η ρωσόφωνη μειονότητα (δηλαδή εβραίοι και ρώσοι), για μια ακόμη φορά ''καταδίκασαν'' την παρέλαση ως εξύμνηση του ναζισμού και μια ακόμη πρόκληση της βαλτικής χώρας έναντι της Ρωσίας.


H Λεττονία αρνήθηκε να παραστεί στους εορτασμούς για την επέτειο της ''αντιναζιστικής νίκης'', στους οποίους θα παραστεί ο Τσίπρας και ο Καμένος μαζί με τον Βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ Ουν ( αυτόν που «τάισε» τον θείο του σε 120 σκυλιά ) βλέπε εδώ.


Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, η ημέρα της «Λετονικής Λεγεώνας» εορταζόταν επίσημα με συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας. Όταν όμως οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Λετονίας με την E. E. προχώρησαν, η επέτειος καταργήθηκε μετά από απαίτηση της Ε.Ε.


Μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων προσπάθησαν, με την κάλυψη της αστυνομίας να κάνουν αντι-συγκέντρωση. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και βουλευτές, αντέδρασαν στην πρόκληση και η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές 5 ατόμων. 


Οι λεγεωνάριοι των SS και συμπολεμιστές του Γ΄ Ράιχ -στην ορκωμοσία των οποίων το 1943 είχε παραστεί και ο Αδόλφος Χίτλερ- διαδήλωσαν και κατάθεσαν στεφάνι στο ηρώο της «Ελευθερίας».


«Δεν είχα δει ποτέ τόσους αστυνομικούς. Αλλά χαίρομαι που έχουν ντυθεί καλά και που το κράτος νοιάζεται για εμάς. Ο εχθρός μας είναι φοβισμένος, επειδή εμείς δεν είμαστε φοβισμένοι», δήλωσε μία από τις συμμετέχουσες στην παρέλαση.


Οι βετεράνοι των λετονικών SS εξέφρασαν την υπερηφάνεια τους επειδή πολέμησαν τους μισητούς μπολσεβίκoυς και τη χαρά τους επειδή σήμερα μοιράζονται τις ιδέες τους με πολλούς νέους ανθρώπους.



 RV