Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ



    Συντριπτική ήταν η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα του Τσίπρα στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Το ποσοστό 61,3 % που έλαβε, τον αναδεικνύει σε εθνικό (ποσοτικά) ηγέτη, αφού, μάλιστα, τον ψήφισαν ψηφοφόροι από όλο το πολιτικό φάσμα, από την άκρα δεξιά ως την άκρα αριστερά.

    61,3,% των ψηφισάντων γνώριζε ότι ψηφίζει Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη κι αν το έκανε από απελπισία. Όλοι γνώριζαν ότι το ΟΧΙ ήταν ΝΑΙ στον Τσίπρα (και στον ΣΥΡΙΖΑ), αφού αυτός είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και αφού σαφώς στα διαδοχικά διαγγέλματά του και στις συνεχείς συνεντεύξεις και δηλώσεις τόσο τις δικές του όσο και των κυβερνητικών στελεχών και λοιπών συριζαίων, ξεκαθαρίστηκε ότι το ζητούμενο ήταν μία ισχυρή λαϊκή εντολή να διαχειριστεί το ΟΧΙ ως διαπραγματευτικό πλεονέκτημα. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να ήταν διαφορετικά, αφού αυτός έχει την εξουσία, αυτός έθεσε το ερώτημα, αυτός αξιοποιεί την απάντηση, αυτός λαμβάνει τις αποφάσεις -πολύ πιο άνετα τώρα με τόσο ισχυρή λαϊκή στήριξη.


    61,3% των ψηφισάντων συνειδητά ψήφισαν Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ και τις συνιστώσες του (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά, Ρόζα, Κόκκινο, Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος, Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά κ.ά.) είτε επειδή είναι μπολσεβίκοι είτε επειδή δέχονται ότι οι μπολσεβίκοι μπορούν να τους οδηγήσουν σε ένα καλύτερο αύριο. Είναι λάθος να κατηγορήσει κανείς τον λαό, που είναι το θύμα, επειδή πιστεύει κάτι τέτοιο. Όμως, το αποτέλεσμα μαρτυρά ξεκάθαρα τη μαρξιστική ηγεμονία, κάτι το οποίο δεν συντελέστηκε ούτε σε πέντε μήνες ούτε σε πέντε χρόνια, αλλά συστηματικά συντελείται από το 1974 και μετά.


    Σ’ ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους της ΧΑ, είναι εντυπωσιακό ότι οι μισοί τουλάχιστον, σύμφωνα με τις αναλύσεις που ανακοινώθηκαν (βλέπε εδώ), απέρριψαν την εντολή της ηγετικής ομάδας του κόμματος και δεν ψήφισαν Τσίπρα.

Ristorante Verona