Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Ζαν-Μαρί Λεπέν - Jean-Marie Le Pen




Ο Jean-Marie Le Pen  γεννήθηκε στις 20 τον Ιουνίου του 1928. Σπούδασε στη Νομική Σχολή των Παρισίων από όπου αποφοίτησε το 1952. 


Άφησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία για να καταταγεί εθελοντής στην Ελίτ του Γαλλικού Στρατού το 1er régiment étranger de parachutistes (1ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών της Γαλλικής Λεγεώνας), όπου υπηρέτησε ως ανθυπολοχαγός στον πόλεμο της Ινδοκίνας και έλαβε μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις τους τελευταίους μήνες του 1954. Παρέμεινε στις τάξεις του Στρατού έως το 1955.



1re CEPML


Στις 2 Ιανουαρίου του 1956, σε ηλικία είκοσι επτά ετών εκλέγεται βουλευτής. Είναι το νεότερο μέλος της Εθνοσυνέλευσης. Εγκαταλείπει τα βουλευτικά έδρανα και κατατάσσεται και πάλι στη μονάδα του για να υπηρετήσει στην περίφημη μάχη του Αλγερίου.


Για την πολεμική του δράση τιμήθηκε με το Croix de la Valeur militaire



Από το 1972 έως και το 2011 ήταν πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (Front Νational). Την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου ανέλαβε το 2011 η δικηγόρος και κόρη του Μαρίν Λεπέν.  
Ο Jean-Marie Le Pen είναι παντρεμένος με την ελληνικής καταγωγής Ζανί Λεπέν από τον Μάιο του 1991. 


Ο Λεπέν με τη σύζυγό του Ζανίν Μαρί Λουίζ Πάσχος

Στις εκλογές της 6ης Δεκεμβρίου το Εθνικό Μέτωπο ήρθε πρώτο με ποσοστό  28,6%. Η εγγονή του Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, επίσης δικηγόρος κατάφερε μία ιστορική νίκη στο προπύργιο των Σοσιαλιστών, την περιφέρεια Προβηγκία- Άλπεις-Κυανή Ακτή, αποσπώντας το ποσοστό 40,6%. Είναι σε ηλικία 26 ετών η νεότερη βουλευτής στην ιστορία της Γαλλίας

Ο Λεπέν με την εγγονή του Μαριόν Μαρεσάλ

Η κόρη του Μαρίν τον διέγραψε από το Εθνικό Μέτωπο για τον αντισημιτισμό του και τις φιλοναζιστικές του δηλώσεις και ο Λεπέν προσέφυγε εναντίον του Εθνικού Μετώπου στο δικαστήριο της Ναντέρ, όπου βρίσκεται η έδρα του κόμματος. Στα σχέδιά του είναι η ίδρυση ενός νέου πολιτικού σχηματισμού. 

Ristorante Verona