Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Και τι θα γινόταν ο μικρός Αϊλάν αν μεγάλωνε; Θα χούφτωνε κώλους στη Γερμανία



Το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo δέχεται επιθέσεις για ένα σκίτσο που δημοσίευσε. Πρόκειται για ένα σκίτσο που απεικονίζει τον μικρό Αϊλάν, που η φωτογραφία του, νεκρού στην άκρη της θάλασσας, έκανε το γύρο του κόσμου. 

Στο σκίτσο του Charlie Hebdo ο ενήλικος Αϊλάν μαζί με άλλους μετανάστες κυνηγάει μία γυναίκα, ενώ η λεζάντα γράφει; «Τι θα γινόταν ο μικρός Αϊλάν αν μεγάλωνε; Θα χούφτωνε κώλους στη Γερμανία».


Το σκίτσο απεικονίζει τον μικρό Αϊλάν, ενήλικο πλέον να κυνηγά γυναίκες...

Όπως ήταν αναμενόμενο, το σκίτσο προκάλεσε αντιδράσεις, διότι θεωρήθηκε ρατσιστικό. Από την άλλη, ήδη κάποιοι ισχυρίζονται ότι ήταν απλώς ειρωνικό της τάσης να εξομοιώνονται όλοι οι ξένοι με τους βιαστές της Κολωνίας. 
Και υπάρχει και η άλλη πλευρά η οποία κατακρίνει το περιοδικό, διότι γνωρίζοντας την απήχηση που θα είχε ένα τέτοιο σκίτσο, επιχειρεί να παρουσιάσει τους φριχτούς βιασμούς πολλών κοριτσιών και γυναικών που πήγαν να γιορτάσουν τον ερχομό του νέου έτους, σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, και βρέθηκαν λιπόθυμες, και κάποιες μισοπεθαμένες, στους δρόμους έχοντας υποστεί ομαδικό βιασμό και κακοποίηση από αλλόφρονες αλλόφυλους, ως ''χουφτώματα''...

Ristorante Verona