Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Το όπιο του ακροδεξιού...



του Σωτήρη Αντωνακόπουλου


Είναι γεγονός ότι τη μερίδα του λέοντος στην προπαγάνδα του συστήματος κατέχει επάξια η τηλεόραση. Μ' αυτόν τον τρόπο λοιπόν, το σύστημα που κρατάει την πίτα και το μαχαίρι μοιράζει τα ανάλογα κομμάτια για το φιλοθεάμον κοινό. Έχει προβλέψει και για τον ακροδεξιό (για να μην μένει παραπονεμένος) να παίρνει την δόση του καθημερινά προσφέροντάς του τα τηλεοπτικά προϊόντα που αναλογούν σε έναν υπερήφανο Έλληνα ακροδεξιό και να ''γίνεται'' χαλαρά, αμέριμνος και ήσυχος, με το όπιο της ντόπιας εθνικοφροσύνης και του στείρου εθνικισμού.

Πάμε να δούμε τι μαστούρα δίνει το σύστημα στον ακροδεξιό από τους τηλεοπτικούς δέκτες:


Δημοσθένης Λιακόπουλος




Ο συγκεκριμένος κύριος εμφανίζεται σε δέκα διαφορετικά κανάλια περίπου και τον συναντάμε διάφορες ώρες της ημέρας. Προσφέρει καθημερινά στον ακροδεξιό μεγάλη δόση από το ξανθό γένος και τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ακροδεξιός κάνει κεφάλι μαζί του με μπόλικες προφητείες διαφόρων ειδών. Μεγάλο ατού της εκπομπής ο δελφικός οδηγός επιβίωσης του Έλληνα ακροδεξιού.


Κυριάκος Βελόπουλος



Ο επόμενος κύριος είναι πρώην βουλευτής και νυν παρουσιαστής εκπομπών σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια διάφορες ώρες της ημέρας. Προσφέρει κι αυτός με την σειρά του μπόλικο Πούτιν και πολύ ελληνικό τσαμπουκά. Έχει ειδίκευση στον αντιευρωπαϊσμό και στον αντιγερμανισμό. Ο ακροδεξιός κάνει κεφάλι μαζί του με την σίγουρη διάλυση της Τουρκίας. Μεγάλο ατού της εκπομπής είναι πως να φτιάξεις κολλαγόνο μόνος σου.


Άδωνης Γεωργιάδης




Εδώ σοβαρεύουν τα πράγματα. Αυτός ο κύριος είναι βουλευτής και ταυτόχρονα παρουσιαστής εκπομπών σε διάφορα κανάλια μαζί με τον αδερφό του. Προσφέρει στον ακροδεξιό εξουσία και πάρα πολύ μνημόνιο. Έχει ειδίκευση στις κωλοτούμπες και ο ακροδεξιός κάνει κεφάλι μαζί του με Βυζάντιο και κόκκινη μηλιά. Ατού της εκπομπής το tablet 7'' με τόμους αρχαίων Ελλήνων για να διαβάζει κάποιος στο μετρό Διογένη Λαέρτιο και Διόδωρο τον Σικελιώτη.



Κωνσταντίνος Πλεύρης




Εδώ το σύστημα φρόντισε και για τους πιο σκληροπυρηνικούς ακροδεξιούς. Ο κύριος αυτός από πολλούς ονομάστηκε πατέρας του σύγχρονου εθνικισμού. Τον συναντάμε καθημερινά τα βράδια στους δέκτες μας. Προσφέρει εδώ και χρόνια Ιωάννη Μεταξά και ο ακροδεξιός κάνει κεφάλι μαζί του με την εθνοσωτήριο επανάσταση. Ατού μεγάλο ο υιός του, Θάνος, βουλευτής της νέας δημοκρατίας.





Αυτές οι όμορφες φιγούρες που έχουμε συνηθίσει να πετυχαίνουμε στα κανάλια δεν είναι άγνωστοι μεταξύ τους. Κατά καιρούς βρέθηκαν μαζί (ή βρίσκονται μαζί) με αποκορύφωμα την συνάντησή τους στον πρώτο όροφο της μεγάλης δεξιάς πολυκατοικίας. Τους ενώνει κάτι πολύ ιερό όπως και όλη την ακροδεξιά... ο αντιναζισμός και ο αντιχιτλερισμός.
Πηγή: The Stormtrooper

Ristorante Verona