Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Ιταλία: Η Βερόνα απαγορεύει τα μαγαζιά με κεμπάπ



 Βερόνα

Κεμπάπ τέλος στη Βερόνα. Απαγορεύεται πλέον, για λόγους κοσμιότητας και διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς της πανέμορφης πόλης της βόρειας Ιταλίας.
«Χάρη σε αυτή την απόφαση, δεν θα ανοίγουν πλέον καταστήματα που θα προσφέρουν φαγητό τέτοιου είδους, που μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην ευπρέπεια της πόλης. Αυτό προστατεύει όχι μόνο την ιστορική και αρχιτεκτονική κληρονομιά μας αλλά και την κουλτούρα της ευρύτερης περιοχής», είπε ο δήμαρχος της Βερόνας, Φλάβιο Τόσι.

Πιο συγκεκριμένα, το δημοτικό συμβούλιο απαγόρευσε να ανοίξουν καταστήματα που προσφέρουν κεμπάπ, γύρο και τηγανιτά εδέσματα.


Στη πόλη του Ρωμέου και της Ιουλιέτας, οι κάτοικοι είναι πολύ ενοχλημένοι από το γεγονός ότι έχουν πλημμυρίσει από μαγαζιά με κεμπάπ, γύρο και άλλα τηγανιτά ενώ ανοίγουν συνεχώς καφέ που μένουν ανοιχτά ως αργά το βράδυ και πωλούν ποτά.

Η πόλη της Βερόνα παίρνει μέτρα ώστε να περισώσει την ιταλική πολιτιστική κληρονομιά ενώ ο δήμαρχος της πόλης επικαλείται τους «νόμους της Ουνέσκο».

Λομβαρδία – Bergamo

Μέτρα και στη Λομβαρδία

Είναι αλήθεια ότι οι Ιταλοί παίρνουν τα μέτρα τους. Στην Λομβαρδία, το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας ακύρωσε την κατασκευή ενός τζαμιού και έθεσε περιορισμούς στην κατασκευή του γενικώς.

Βενετία

Περιορισμοί και στη Βενετία

Αλλά και η πόλη της Βενετίας σχεδιάζει να θέσει περιορισμούς στα καταστήματα που μένουν ανοιχτά τη νύχτα, τα γραφεία συναλλάγματος και τα ίντερνετ καφέ, τα οποία είναι συνήθως ιδιοκτησία Κινέζων ή μουσουλμάνων μεταναστών.

Ο δήμαρχος της Βενετίας Luigi Brugnaro, ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει και την πώληση «αναμνηστικών» που πωλούνται φθηνά και έχουν «κάνει την πόλη Ντίσνεϊλαντ», όπως είπε. «Αυτά τα πράγματα δεν έχουν τίποτα να κάνουν με την ιστορία μας και πραγματικά μας φέρνουν σε δύσκολη θέση» δήλωσε ο δήμαρχος.

Φλωρεντία

Αυστηρά μέτρα στη Φλωρεντία

Τον Ιανουάριο του 2016, η πόλη της Φλωρεντίας έθεσε σε ισχύ πολύ αυστηρούς κανονισμούς για το πού έχουν δικαίωμα να ανοίγουν αυτού του είδους τα καταστήματα και τι πρέπει να πωλούν.

RV