Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Η Ευρώπη είναι η Ελλάδα και όχι η Περσία





Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν καταδίκασε την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης να διαχειρισθεί την προσφυγική κρίση και δεσμεύθηκε ότι θα αντισταθεί στην πίεση για την εισδοχή περισσότερων προσφύγων, λέγοντας ότι αυτό θα φέρει εγκληματικότητα, τρομοκρατία και άλλα προβλήματα.

«Δεν θα υπάρξουν συμμορίες... »

«Δεν θα υπάρξουν περιοχές ανομίας στις ουγγρικές πόλεις. Δεν θα υπάρξουν ταραχές, δεν θα υπάρξουν εμπρησμοί σε προσφυγικούς καταυλισμούς και δεν θα υπάρξουν συμμορίες που θα κυνηγήσουν τις συζύγους και τις κόρες μας», είπε.

«Στην Ουγγαρία, θα δράσουμε προληπτικά και θα αποτρέψουμε ακόμη και τη μικρότερη απόπειρα για τέτοια πράγματα».

«Το μεταναστευτικό κύμα μπορεί να εμποδιστεί. Η Ευρώπη είναι μία κοινότητα μισού δισεκατομμυρίου ανθρώπων, μεγαλύτερη από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ μαζί. Η Ευρώπη έχει την τεχνολογία, τη στρατηγική και την οικονομική ισχύ για να υπερασπισθεί τον εαυτό της», είπε.

Προανήγγειλε ότι θα ενισχύσει και θα επεκτείνει τον φράχτη στα σύνορα της χώρας του αψηφώντας τις διεθνείς αντιδράσεις και τόνισε:

«Αυτή είναι η Ευρώπη! Η Ευρώπη είναι η Ελλάδα και όχι η Περσία, είναι η Ρώμη και όχι η Καρχηδόνα, είναι ο Χριστιανισμός και όχι το Χαλιφάτο».

RV