Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Σε ετοιμότητα τα ελβετικά τανκς να αντιμετωπίσουν τους αλλόφυλους στα σύνορα με την Ιταλία



Μονάδα ειδικών δυνάμεων του ελβετικού στρατού εκπαιδεύεται στη πρόκληση τεχνητών χιονοστιβάδων με όλμους 120 χιλιοστών σε φωτογραφία που δημοσίευσε ο ελβετικός στρατός τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 και τραβήχτηκε κοντά στο Χιντεράιν (Hinterrhein) του καντονιού Γκραουμπύντεν (Graubünden) - Πηγή: Swiss Armed Forces

Η Ελβετία σχεδιάζει να στείλει τανκς του στρατού στα σύνορα της με την Ιταλία, ως απάντηση στη ''προσφυγική κρίση'', μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

«Αναμένουμε μεγάλη εισροή προσφύγων το καλοκαίρι. Αν η Αυστρία κλείσει τα σύνορά της, η Ελβετία θα είναι το μόνο πέρασμα για τη βόρεια Ευρώπη. Αρχικά, πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας», δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung ο Νόρμαν Γκόμπι (Norman Gobbi), επικεφαλής των αρχών ασφαλείας στο καντόνι Τιτσίνο (Ticino).


 Swiss Special Forces

Η Ελβετία έχει αυτή την ώρα περίπου 2.000 στρατιώτες σε αναμονή, αναφέρει η ελβετική εφημερίδα Blick. «Οι πρόσφυγες βρίσκονται ήδη έξω από τα σύνορα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για μια πιθανή επίθεση των μεταναστών».


πηγή

RV