Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Το Ισλάμ επιτίθεται - Σε κόκκινο συναγερμό η Ευρώπη




Πακιστανός που παρίστανε τον πρόσφυγα είναι ο δράστης της επίθεσης στο Βερολίνο. Αντιγράφοντας την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου, έπεσε με φορτηγό πάνω ανυποψίαστους επισκέπτες της χριστουγεννιάτικης αγοράς του Βερολίνου, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 48 εκ των οποίων 7 βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. 
Ο 23χρονος πακιστανός που έφθασε ως πρόσφυγας στη Γερμανία τον Φεβρουάριο του 2016, έκλεψε το φορτηγό αφού πρώτα δολοφόνησε με μαχαιριές  τον κανονικό οδηγό του, έναν 37χρονο Πολωνό που βρέθηκε νεκρός στην καμπίνα της νταλίκας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας στο τηλεοπτικό δίκτυο Ν24, αρχικά ο δράστης κατάφερε να ξεφύγει εκμεταλλευόμενος τον πανικό που προκάλεσε η επίθεση, ωστόσο συνελήφθη περίπου μία ώρα μετά. Το όνομά του είναι Ναβέντ Μπ. όπως ανακοίνωσαν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Το Ισλαμικό Κράτος, λίγες ώρες μετά την επίθεση, ανέλαβε την ευθύνη για τα την αιματοχυσία. 


Η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ και άλλοι αριστεροί πολιτικοί έκαναν αμέσως δηλώσεις στον Τύπο εκφράζοντας την "συμπάθεια" και τα "συλλυπητήρια" τους στις οικογένειες των εννέα νεκρών και των πενήντα τραυματισμένων από την επίθεση.

Με αυτόν τον τρόπο προσπάθησαν να αποποιηθούν των ευθυνών τους, για την εισβολή τριτοκοσμικών αλλοφύλων στις χώρες της Ευρώπης, που είναι και η κύρια αιτία των τρομοκρατικών επιθέσεων.


Δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα


Λίγες ώρες πριν, ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα δολοφονήθηκε εν ψυχρώ σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από έναν 22χρονο Τούρκο αστυνομικό, ο οποίος, πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός από τα πυρά συναδέλφων του, φώναζε συνθήματα εκδίκησης για το Χαλέπι. Ακολούθησαν απειλές προς τους απανταχού Ρώσους διπλωμάτες εκ μέρους της ισλαμιστικής οργάνωσης Μέτωπο Νούσρα, η οποία έχει αυτονομηθεί πλέον από την Αλ-Κάιντα.


Πούτιν: Θέλουν να εκτροχιάσουν τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία


Αεροπλάνα καταρρίπτονται, πρεσβευτές δολοφονούνται, αλλά τίποτα δεν φαίνεται να επηρεάζει την ρωσο-τουρκική φιλία και συνεργασία. Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας του Ιράν και της Τουρκίας αναμένεται να συναντηθούν κανονικά σήμερα στην Μόσχα. Πούτιν και Ερντογάν αναπτύσσουν κοινό βηματισμό, τόσο στην πολεμική αναμέτρηση στη Συρία, όσο και σε θέματα ενεργειακής και οικονομικής συνεργασίας. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Πούτιν επέλεξε να μιλήσει για τις σκοπιμότητες του δράστη, λέγοντας ότι είχε στόχο «τον εκτροχιασμό των δεσμών Ρωσίας - Τουρκίας και την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία». Ενώ ο Ερντογάν έκανε λόγο για προσπάθεια να αποτραπεί η προσέγγιση Ρωσίας- Τουρκίας και διαβεβαίωσε πως θα συμβεί το αντίθετο, δηλαδή η συνεργασία θα ενισχυθεί. 


Ένοπλος προσπάθησε να εισβάλει στην πρεσβεία 
των ΗΠΑ στηνΆγκυρα


Ώρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου πρέσβη, ένας ένοπλος επιχείρησε να εισβάλει στην αμερικανική πρεσβεία της τουρκικής πρωτεύουσας. Ο ένοπλος, ηλικίας περίπου 40-50 ετών, κρατούσε τα χέρια ένα όπλο και πυροβόλησε στον 8 ή 9 φορές, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα, ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές διπλωματικές υπηρεσίες στην τουρκική πρωτεύουσα, την Κωνσταντινούπολη, αλλά και τα Άδανα, θα παραμείνουν κλειστές, μετά τους πυροβολισμούς. 



Συναγερμός στις Βρυξέλλες: Επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας - Αποκλείστηκε περιοχή


Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν και οι Βρυξέλλες καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, είναι σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση. Δρόμοι έχουν αποκλειστεί και σε κάποιες γραμμές του τραμ σταμάτησαν τα δρομολόγια, σύμφωνα με το RT που επικαλείται βελγικά ΜΜΕ. Μάλιστα, το RTL Info αναφέρει ότι κάποιοι πολίτες που βγήκαν από τα σπίτια τους επέστρεψαν σε αυτά με αστυνομική συνοδεία. Το γραφείο του εισαγγελέα των Βρυξελλών ανέφερε ότι θα δοθούν αργότερα πληροφορίες για τη φύση της επιχείρησης που είναι σε εξέλιξη. Υπάρχουν όμως εκτιμήσεις ότι πρόκειται για έρευνα της αντιτρομοκρατικής.

Ristorante Verona