Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τουρκικές δυνάμεις κατέβασαν την ελληνική σημαία από την νησίδα Ανθρωποφάς




Πάμε για σκηνικό Ιμίων νο 2; Ο Μ. Γιλντιρίμ δήλωσε σήμερα πως η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε  ελληνική σημαία, την οποία νεαροί είχαν τοποθετήσει την Παρασκευή 13 Απριλίου στο νησάκι Μικρός Ανθρωποφάς.  



Αναλυτικά

Ο Τούρκος Μ. Γιλντριμ, μίλησε και πάλι για ελληνικές προκλήσεις  στο Αιγαίο, «όταν σε μικρό νησί κάποιοι τοποθέτησαν την ελληνική σημαία, η οποία απομακρύνθηκε από το τουρκικό λιμενικό για να μην τεθούν σε αμφισβήτηση τα δικαιώματα κυριαρχίας μας», είπε ο ίδιος.

Μιλώντας στην «επιτροπή του Συμβουλίου της Προεδρίας» που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ο Binali Yıldırım απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά την επιτροπή.

Ο  Yıldırım μίλησε για την ένταση στο Αιγαίο: «Είναι γνωστό ότι στο Αιγαίο υπάρχουν ορισμένες δραστηριότητες των γειτόνων Ελλήνων, οι οποίοι  προσπαθούν περιστασιακά να αυξήσουν την ένταση. Υπάρχουν κομμάτια βράχων που δεν έχουν νόημα που ανήκουν.



Βλέπουμε ότι υπάρχουν πρωτοβουλίες παρόμοιες με εκείνες των Βραχονησίδων  Kardak. Ήταν μια προσπάθεια κάποιων να τοποθετήσουν  μια ελληνική σημαία στα βράχια  της  μικρονήσου «Ανθρωποφάγος» .

Οι ομάδες της τουρκικής Ακτοφυλακής έχουν κάνει την αναγκαία παρέμβαση και έχουν αφαιρέσει τη σημαία από εκεί. Σας συνιστούμε να μην παρακινείτε τέτοιες  προκλήσεις που θα αυξήσουν την ένταση στις σχέσεις καλής γειτονίας.

Αναμένουμε ότι κανείς δεν θα θέσει σε κίνδυνο τα δικαιώματα κυριαρχίας της χώρας μας και δεν θα σκεφτεί συμβιβασμό. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε την απαραίτητη απάντηση στις πραγματικές καταστάσεις που θα  γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Η κίνηση  των Τούρκων θυμίζει  κρίση των Ιμίων ….

Τη γαλανόλευκη ύψωσαν στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων, τρεις νεαροί από τους Φούρνους Κορσεών.

Οι δηλώσεις είναι αρκετά περίεργες. Αναμένουμε ενημέρωση σε πρώτη φάση από τα αρμόδια ελληνικά Υπουργεία. Πολύ απλά μιλάμε για απόβαση, αν οι ισχυρισμοί Γιλντιρίμ ευσταθούν.  

 RV