Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Πώς με σκάφη αναψυχής και drone κατασκόπευαν οι Tούρκοι τη φρουρά στη ΡωΌταν ο τουρισμός χρησιμοποιείται για στρατιωτική κατασκοπία, τότε οι Τούρκοι προκειμένου να καταγράψουν και να κατασκοπεύσουν τη σύνθεση και τον τρόπο λειτουργίας της στρατιωτικής δύναμης στο νησί, επιστρατεύουν μέσα με κάθε λογής "καμουφλάζ" για να προσεγγίσουν τη Ρω και να κατασκοπεύσουν τη φρουρά της.


Για το λόγο αυτό -κι επειδή το πρόσφατο περιστατικό με το ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής, μάλλον δεν «έπεσε από τον ουρανό»- τους προηγούμενους μήνες το ακριτικό νησί είχαν προσεγγίσει πολυτελή σκάφη αναψυχής που έδεναν στις ακτές του. Πάνω στα υπερμεγέθη πλωτά εκτός από το έμμισθο πλήρωμα, βρίσκονταν πολυάριθμοι επιβαίνοντες μεταξύ αυτών και γυναίκες σχεδόν με αδαμιαία περιβολή οι οποίοι κατά δήλωσή τους ήταν σουηδικής καταγωγής και ισχυρίζονταν ότι ήθελαν να απολαύσουν το μπάνιο τους στην περιοχή. 

Πάνω από το πολυτελές σκάφος υπερίπτατο ένα drone, μεγάλου μεγέθους, το οποίο όπως ανέφεραν υψηλόβαθμες πηγές του Ελληνικού Πενταγώνου στο OnAlert έγινε άμεσα αντιληπτό.Το συγκεκριμένο τετρακόπτερο κατέγραφε εικόνα από το νησί, την οποία -όπως συμπέραιναν-με ασφάλεια αναμετέδιδαν ζωντανά σε άγνωστο κέντρο. 

Το περιστατικό αυτό όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης δεν ήταν το μοναδικό, καθώς οι επισκέψεις πολυτελών σκαφών, με την ίδια σύνθεση, καταγράφηκαν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Σε όλες τις περιπτώσεις ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των δεδομένων, του ευαίσθητου, εθνικά χώρου.

RV