Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ενημέρωση για την πορεία στη Θεσσαλονίκη





Τελείωσε πριν από λίγο το συλλαλητήριο  για τη Μακεδονία. Οι πατριώτες διαδηλωτές που αγνόησαν τη βροχή κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, πέρασαν έξω από τα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.


Κατά τη διάρκεια της πορείας φίλαθλοι του ΠΑΟΚ αποκόπηκαν από τον κύριο όγκο της και κινήθηκαν προς την πλατεία Ροτόντας. Σύμφωνα με την Αστυνομία τα άτομα αυτά ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ διότι έφεραν διακριτικά της συγκεκριμένης ομάδας. 


Περίπου στις 10.30 το βράδυ επιτέθηκαν σε αναρχικούς και κομμουνιστές που βρίσκονταν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, κάθονταν σε καφέ της πλατείας και τριγύρω. Εκτοξεύτηκαν τραπέζια και καρέκλες και τραυματίστηκαν δύο άτομα ενώ προκλήθηκαν φθορές σε καταστήματα.

Επίσης, την ώρα που η πορεία βρισκόταν στη λεωφόρο Νίκης, διαδηλωτές πέταξαν κόκκινη μπογιά στο μνημείο ολοκαυτώματος φωνάζοντας παράλληλα συνθήματα και ύβρεις. Ακόμη, κατέβασαν μία από τις σημαίες του μνημείου και την έσκισαν.





Ο κύριο όγκος της πορείας κινήθηκε στις οδούς Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη και κατέληξε στο ΥΜΑΘ ξανά. Εκεί, οι πατριώτες έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, άναψαν πυρσούς και στη συνέχεια αποχώρησαν




RV