Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ



Σύμφωνα με τα ΜΜΕ πριν από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα, στις 24 Ιανουαρίου, η αστυνομία προχώρησε σε 133 προσαγωγές και 10 συλλήψεις. Κατά τις δικές μας πιο έγκυρες πληροφορίες, όμως, οι προσαγωγές ήταν άνω των 250, αριθμός ο οποίος από μόνος του αναιρεί τον νόμιμο χαρακτήρα των προσαγωγών και τις καθιστά απολύτως παράνομες και εγκληματικές. Συγκεκριμένα, η προσαγωγή είθισται να γίνεται για εξακρίβωση στοιχείων και για τον έλεγχο του αν κάποιος διώκεται. Επειδή, μάλιστα, η προσαγωγή αποτελεί σοβαρό περιορισμό της προσωπικής ελευθερίας, και ο προσαγόμενος καθ’ όλο το χρονικό διάστημα που κρατείται, δεν έχει ούτε καν τα δικαιώματα του κατηγορούμενου (π.χ. να επικοινωνήσει με δικηγόρο), θα πρέπει η εξακρίβωση στοιχείων τού προσαχθέντος  και του αν αυτός διώκεται να ολοκληρώνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι εύκολο με τα σημερινά μέσα.  Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα δεν πρέπει να του γίνονται άλλου είδους ερωτήσεις, π.χ. για τις πεποιθήσεις του, τους φίλους του κ.λπ.
Η «πατέντα» των μπάτσων να προσάγουν τόσο πολλά άτομα δεν νομιμοποιείται από το δικαίωμά τους να προβαίνουν σε εξακρίβωση στοιχείων αλλά σε κάθε περίπτωση ελέγχεται. Ειδικά όταν κάποιος τους επιδεικνύει την ταυτότητά του, είναι υποχρεωμένοι να αιτιολογούν για ποιον λόγο δεν πείθονται περί των στοιχείων του και τον προσάγουν. Η προσαγωγή τόσο πολλών ατόμων, ακόμη κι αν δεν ήταν 250 αλλά 133, πριν από ένα συλλαλητήριο ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Σημειώνεται ότι η πρόθεση κάποιου να συμμετάσχει σε μία συγκέντρωση δεν τον καθιστά ύποπτο αξιόποινης πράξης!
Είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι προσαγωγές αποσκοπούσαν στο να εμποδίσουν το πλήθος των προσαχθέντων να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, και φυσικά να εκφοβίσουν και τους υπόλοιπους. Κατ’ αυτόν οι μπάτσοι παρανόμησαν διότι στέρησαν στους πολυάριθμους προσαχθέντες την ελευθερία τους, χωρίς να υπάρχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις,  αλλά λόγω του φρονήματός τους, και συγχρόνως τους εμπόδισαν να ασκήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους να λαμβάνουν μέρος σε συγκέντρωση. Επομένως,  οι μπάτσοι  έχουν ήδη υποπέσει σε αξιόποινες πράξεις εις βάρος των προσαχθέντων.

Ristorante Verona