Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ «ΕΥΡΩΠΗ»;




Του Παν. Μαρίνη

Απάντησις στον αγαπητόν Ματθαίο!

1) Διατί ψευδωνύμως ονομάζουμε την Ε.Ε. «Ευρώπη»; κι όχι Ε.Ε.; Ας μην αισχυνόμεθα να λέγωμε τα πράγματα με το όνομά τους!
2) Στα 1918 οι νικητές του πολέμου Αμερικανοί επέβαλον με πείσμα να διαλυθή η τότε «Ευρώπη», η Γερμανία-Αυστρο-Ουγγαρία!
Λαοί που είχαν ζήσει μαζί από την χαραυγήν της ιστορικής τους πορείας χώρισαν και εξακολουθούν να είναι χωρισμένοι χωρίς να ενοχλούνται! Οι Κροάτες δεν ενοχλούνται που πήραν διαζύγιον από την Βιέννη, τώρα θεωρούν απαραίτητον νάναι παντρεμένοι με τις Βρυξέλλες μαζί με άσχετους ιστορικά-πολιτιστικά λαούς ως οι Ιρλανδοί ή οι Πορτογάλοι;
Αποτέλεσμα του της Αμερικανικής επιβολής ήτο ότι εδημιουργήθη στην καρδιά της Ευρώπης μία "μαύρη τρύπα" ισχύος που αμέσως εκάλυψαν οι Μπολσεβίκοι με τις κομμουνιστικές επαναστάσεις του 1918 και επήλθε η αναστάτωσις που ωδήγησε στην πλήρη επικράτησι των μη-Ευρωπαίων Σοβιετικών σε όλην την καρδιά της Ευρώπης! Όμως σήμερον ουδείς στυλιτεύει την διάλυσιν της τότε «Ευρώπης» ως της αιτίας, όπως και ήτο, των επακολουθησάντων δεινών και του πολέμου! Κι ούτε οι ίδιοι οι λαοί και η ηγέτες τους το ομολογούν, ότι η απομάκρυνσίς των από την Βιέννη ήτο η αιτία που τους ρήμαξαν (με όλες τις σημασίες της λέξεως) οι Ασιάτες!
Εφάνη και φαίνεται εις όλους φυσική η «αρχή των εθνοτήτων» που διεκήρυξαν ως πασιφανή αλήθεια οι Αμερικανοί: «Αφού είσαι Τσέχος τί σχέσι έχεις με την Βιέννη; πάρε διαζύγιο!»
3) Τώρα τί άλλαξε; Διατί όποιος ομιλεί διά την «αρχή των εθνοτήτων» τον εξοντώνουν επί της πυράς ως φασίστα-εθνικιστή; Μόνη απάντησις: Διότι αυτό συμφέρει τους έχοντες την εξουσίαν του κόσμου! Αυτοί επικαλούνται οποιανδήποτε αρχήν, λογικήν ή παράλογον τους συμφέρει κατα την γνώμην τους την δεδομένην στιγμήν, γνωρίζοντες ότι οι λαοί της Ευρώπης με την βλακεία που τους δέρνει θα την ασπασθούν! 
4) Βεβαίως, το πιό γελοίον δόγμα, το κατασκευασμένον διά ηλιθίους είναι ότι: Ναί μεν τίποτε στον κόσμο δεν είναι αιώνιον, αλλά «σήμερα ήλθε το τέλος της ιστορίας, οπότε η Ε.Ε. θα ζήση αιωνίως»! 
5) Την Ε.Ε. δεν είναι δυνατόν να την αλλάξη ή να την βελτιώση ουδείς, είναι γελοία αυτή η πρότασις που την υποστηρίζουν εξαπατώντας τα μέλη τους πολλά αντισυστημικά λεγόμενα κόμματα, από τον ΣΥΡΙΖΑ έως την Λέγκα! Γνωρίζεις Ματθαίε, τον Κανονισμόν του Ευρωκοινοβουλίου; Ο Ευρωβουλευτής δύναται να θέτει και να ερωτά εφ' οιουδήποτε ζητήματος τού έλθει στην σκέψιν, ιδίως διά θέματα "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" διαλυτικών των εθνών, όπως «κακομεταχειριζόμαστε τους Ρομά», όμως απαγορεύεται να κάνη ερωτήσεις που αφορούν την Κεντρική Τράπεζα και ο Διοικητής της υποχρεούται να μην απαντά! Σε λίγο είναι οι Ευρωεκλογές, ιδού τί θα ψηφίσωμε: Μερικές παχυλές αργομισθίες ανθρώπων που πρέπει να ζήσουν κι αυτοί την Dolce Vita! Λέγει φίλος δημοσιογράφος που είναι στις Βρυξέλλες: «Περνάει ο ευρωβουλευτής πλούσια ζωή, με δεξιώσεις, με υπερπολυτελή ταξίδια μετέχων στις αντιπροσωπείες που επισκέπτονται διάφορες χώρες και λοιπά και στο τέλος της θητείας του τού έχουν μείνει και ένα εκατομμύριον ευρώ στην τσέπη!» Ναί, ο βασικός μισθός του Ευρωβουλευτού είναι 15.000 ευρώ μηνιαίως και συν όλα τα άλλα φθάνει εις δυσθεώρητα ύψη!
6) Στην Ε.Ε. η Εθνική Ανεξαρτησία των κρατών έχει πέσει στο μηδέν! Ερώτησα τον φίλο δημοσιογράφο: «Τί έχουν πάθει σ' όλη την Ευρώπη και νομοθετούν γιά το κάπνισμα;» και απήντησε: «Δεν έχουν τα Κοινοβούλια σοβαρά θέματα να ασχοληθούν, όλα ρυθμίζονται με ντιρεκτίβες της Κομισιόν!» Προσοχή! «με ντιρεκτίβες της Κομισιόν!», κι όχι με νόμους του Ευρωκοινοβουλίου, ΔΕΝ νομοθετεί το Ευρωκοινοβούλιον! Διά τούτο ερμηνεύοντας και συγκρίνοντας τους περιέργους και καινοφανείς θεσμούς της Ε.Ε. με αυτούς των συνήθων πολιτευμάτων, το Ευρωκοινοβούλιον αντιστοιχεί πλήρως στον τιμώμενον πρώτον αλλ' άνευ ουσιαστικών αρμοδιοτήτων Πρόεδρον της Δημοκρατίας του τύπου του ελληνικού Συντάγματος! Μόνον που μάς κοστίζει πολύ πιό ακριβά! 
7) Λόγου συμπεσόντος, περί κόστους: Καθημερινώς μάς εξαπατούν λέγοντες: «Θα δοθούν με χρήματα της Ε.Ε. οι επιδοτήσεις των αγροτών» και πολλά άλλα συναφή! Οπότε εμφανίζουν την Ε.Ε. στα όμματα του αφελούς λαού ως πλουσία φιλάνθρωπον κυρίαν! Δυστυχώς! Δεν έχει ιδικά της χρήματα που να κατεβαίνουν με ένα ούφο η Ε.Ε., τα χρήματά της είναι οι εισφορές των μελών!!

8) Η εντατική καθημερινή και καταιγιστική προπαγάνδα έχει πείσει τους λαούς, με συναισθηματικά βεβαίως έωλα επιχειρήματα, ότι τῷ ὄντι η Ε.Ε. είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΝ να υπάρχη! Οπότε όποιος προτείνει έστω δημοψήφισμα επί της παραμονής μαυρίζεται από τον λαόν, όπως η κ. Λεπέν! Οι λαοί της Ευρώπης ΔΕΝ θέλουν καν την Δημοκρατίαν και τα Δημοψηφίσματα, ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥΣ! Τούς έχει δημιουργηθή το σύμπλεγμα του Παιδισμού, επιζητούν την Πατρικήν εξουσίαν της Κεντρικής Τραπέζης! Η Λέγκα ήτο υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε. πρότεινε κι αυτή δημοψήφισμα, όμως εμπρός στην "φωνή λαού" ο αγαπητός μας Ματθαίος "τα μαζεύει"!


RV