Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Tα παιδιά των μεταναστών διαπράττουν περισσότερα εγκλήματα από τους γονείς τους



Mελέτη που διεξήχθη από την Στατιστική υπηρεσία στην Νορβηγία αποκάλυψε ότι τα παιδιά των μεταναστών διαπράττουν περισσότερα εγκλήματα από τους γονείς τους – μετανάστες πρώτης γενιάς - πράγμα που αποδεικνύει ότι η έννοια της ένταξης είναι απλώς μια φαντασίωση.

Τα στοιχεία από τη μελέτη έδειξαν ότι οι άντρες που έχουν γεννηθεί στην Νoρβηγία με καταγωγή από τη Σομαλία στην ηλικιακή ομάδα 15 έως 35 είχαν 4,6 φορές περισσότερες πιθανότητες να διαπράξουν βίαιο έγκλημα. Επιπλέον, οι άνδρες της ίδιας ηλικιακής ομάδας με ιρακινή καταγωγή είχαν 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να διαπράξουν βίαιο έγκλημα. Και πάλι, το ίδιο μοτίβο παρατηρείται στους Μαροκινούς (3.2), τους Τούρκους (2.8) και τους Πακιστανούς (2.4).

Μια έκθεση του 2017 αποκάλυψε επίσης ότι οι μετανάστες από ορισμένες χώρες υπερεκπροσωπούνταν στις στατιστικές για το έγκλημα. Στην έκθεση, οι μετανάστες από τη Σομαλία, το Ιράκ, το Ιράν και το Κοσσυφοπέδιο, υπερέβησαν σημαντικά τα δεδομένα κατά κεφαλήν κατά την περίοδο από το 2010 έως το 2013. Η έκθεση αποκάλυψε επίσης ότι οι μετανάστες δεύτερης γενιάς ήταν, κατά κανόνα, πιο πιθανό να διαπράττουν εγκλήματα από τους γονείς τους.

RV