Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Άνδρες της ΕΚΑΜ περιμένουν τους 1.000 Τούρκους «κομάντο»



Άνδρες της ΕΚΑΜ με πλήρη εξοπλισμό παρέταξε η Αθήνα απέναντι τους 1.000 τούρκους «κομάντο» οι οποίοι στάλθηκαν από την Αγκυρα στα σύνορα για να εμποδίσουν την υποχώρηση των μεταναστών προς την τουρκική ενδοχώρα. Η Αθήνα διαμηνύει πως ο Ερντογάν υλοποιεί σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ελλάδας, και πράττει αναλόγως.

Η κατάσταση στον Έβρο ήταν τεταμένη και το πρωί της Παρασκευής, όταν από την πλευρά της τουρκικής πλευράς εκτοξεύθηκαν χημικά και δακρυγόνα προς τους Έλληνες ενώ κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, έφτασαν σύμφωνα με πληροφορίες και 1.000 τούρκοι κομάντο.

Στις 7.30 το πρωί, της Παρασκευής, παρατηρήθηκε κινητικότητα στην τουρκική πλευρά και ελάχιστα λεπτά μετά μικρές, διάσπαρτες ομάδες μεταναστών ξεκίνησαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Και αυτή η επιχείρηση εισόδου, απετράπη από τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις. Ωστόσο, η ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα έχει ενταθεί από χθες, όταν ανακοινώθηκε η πρόθεση της γειτονικής χώρας να στείλει 1.000 Τούρκους, μέλη των ειδικών δυνάμενων προκειμένου να… βοηθήσουν τους μετανάστες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι τούρκοι σήκωσαν και drone για να κατευθύνουν τους  μετανάστες ώστε να περάσουν προς την ελληνική επικράτεια. Εκείνη τη στιγμή, τουρκικές δυνάμεις έριξαν ταυτόχρονα δακρυγόνα σε τρία διαφορετικά σημεία.


Η Ελλάδα στέλνει στην περιοχή νέες ομάδες της ΕΚΑΜ ως «απάντηση» στην αποστολή οπό πλευράς του καθεστώτος Ερντογάν 1000 ανδρών των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας προκειμένου να «μπλοκάρουν» την οπισθοχώρηση των προσφύγων.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ανέφεραν ακόμη ότι τους τελευταίους μήνες είχαν κατασκευασθεί έργα «οχύρωσης» του Εβρου με ειδικές κατασκευές εντός του ποταμού, για την μη προσέγγιση λέμβων που μπορεί να μεταφέρουν αλλοδαπούς ή των «ζόντιακ» που θα χρησιμοποιούν οι 1.000 Τούρκοι κομάντος.

RV