Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Δύο περιπολικά σκάφη και 20 συνοριοφύλακες από την Εσθονία



Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη κρίσιμη μέρα για το θέμα της περαιτέρω φύλαξης των συνόρων της Ελλάδας καθώς πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. για το συγκεκριμένο θέμα. Σύμφωνα με τον υπουργό εσωτερικών της Εσθονίας αναμένουν να καθοριστεί το ύψος της βοήθειας που αναλογεί στην Εσθονία. Δήλωσε όμως παράλληλα ότι η χώρα του είναι διατεθειμένη να παράσχει την προσφορά της στην Ελλάδα απευθείας χωρίς την διαμεσολάβηση της Frontex.

Toomas Malva

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο news.err.ee ο εκπρόσωπος της αστυνομίας και των συνοριακών φρουρών της Εσθονίας, Toomas Malva, οι άνδρες που θα συμμετέχουν ζητούν να ενημερωθούν για την αναχώρησή τους για την Ελλάδα. "Αν αναμένουμε ότι κάποιοι θα μας βοηθήσουν, τότε και κάποιοι περιμένουν βοήθεια και από εμάς" 


Όπως αναφέρετε σε δημοσίευμα της Baltic Times η Εσθονία είναι έτοιμη να ξεκινήσει μία επιχείρηση ταχείας αντίδρασης στα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος, με δύο περιπολικά σκάφη και 20 συνοριοφύλακες.


Καθόλου τυχαίο ότι ανταποκρίνονται πρώτοι και με ιδιαίτερο ζήλο οι Εσθονοί. Είναι εχθροί του μπολσεβικισμού. Είναι πραγματικοί πατριώτες και Ευρωπαίοι.

RV