Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Σύγκρουση της ελληνικής φρεγάτας “ΛΗΜΝΟΣ” (F451) με την τουρκική TCG KEMAL REIS TCG (F-247)


(ΑΝΑΝΕΩΣΗ) 
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες η ελληνική φρεγάτα ήταν από δεξιά όταν ο... κυματισμός ή η αδεξιότητα ή η πρόκληση του Τούρκου κυβερνήτη έφερε το πλοίο του στην πλώρη του «Λήμνος» με αποτέλεσμα το «ράμφος» της ελληνικής φρεγάτας να χτυπήσει το τουρκικό πλοίο στην κοιλιά και να του προκαλέσει μεγάλη ζημιά και να αποσυρθεί από την περιοχή με ρυμουλκό!



  Πριν από λίγο, από πολύ αξιόπιστες πηγές προέκυψε ότι οι πληροφορίες που κυκλοφορούν από το μεσημέρι, στις οποίες δεν αναφέρθηκε το DP για ευνόητους λόγους και αφορούν σε σύγκρουση μεταξύ ελληνικής και τουρκικής φρεγάτας έχουν υπόσταση. Αφορούν δε την τουρκική TCG KEMAL REIS TCG (F-247) και την ελληνική “ΛΗΜΝΟΣ” (F451). Ως αποτέλεσμα, το ενδεχόμενο κλιμάκωσης είναι ορατό.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες που μεταδίδονται με κάθε επιφύλαξη όχι όσον αφορά το περιστατικό αλλά για τα ακριβή περιστατικά, το τουρκικό πλοίο επιχείρησε να εμβολίσει ελληνικό πλοίο, με αποτέλεσμα να προκληθεί η αντίδραση της ελληνικής φρεγάτας που ανταπέδωσε…

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι το τουρκικό πλοίο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Αναφέρεται χαρακτηριστικά το ενδεχόμενο να “έχει σπάσει ο άξονας” όπως χαρακτηριστικά πληροφορήθηκε το DP και το μεταφέρουμε επακριβώς.

Με βάση αυτό το περιστατικό το οποίο το DP, λόγω της αξιοπιστίας των πηγών, το θεωρεί επιβεβαιωμένο μέχρι την ενδεχόμενη διαφορετική επίσημη τοποθέτηση των υπεύθυνων στρατιωτικών και πολιτικών αρχών της χώρας, πρέπει να έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να προβεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτικό διάγγελμα για την ελληνοτουρκική κρίση.

Το επιτελείο που διαχειρίζεται την κρίση, αντελήφθη ότι οι προθέσεις των Τούρκων δεν πρόκειται να ανασχεθούν εάν δεν υπάρξει σκληρή στρατιωτική απάντηση. Με γνώμονα αυτό και την πάγια στάση περί εξάντλησης κάθε περιθωρίου για την αποφυγή στρατιωτικής εμπλοκής με την Τουρκία, αποφασίστηκε να δοθεί ένα τελευταίο μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Το μήνυμα είναι, ότι ο χρόνος δυναμικής στρατιωτικής απάντησης στην Τουρκία έχει πλησιάσει πολύ επικίνδυνα. Διότι πλέον δεν γίνεται αλλιώς, όταν η γεωγραφία σε έχει καταδικάσει να ζεις μαζί με τον χειρότερο δυνατό γείτονα….

πηγή


RV