Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Το έγκλημα του αφοπλισμού του Ελληνικού Στρατού


Si vis pacem, para bellum

Aν θες ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο

Ή αλλιώς: οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις είναι το αποτελεσματικότερο μέσο ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ του πολέμου. 

Ο Στρατός, θεσμός υψίστης, ζωτικής σημασίας για το κράτος, είναι το θεμέλιο της ύπαρξής του. Χωρίς Στρατό δεν υπάρχει κράτος. Όποιος παραμελήσει τον Στρατό, αδιαφορήσει για τις ανάγκες και τον εξοπλισμό του, εγκληματεί, διότι: πρώτον, μας οδηγεί σε πόλεμο και θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια, την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, και δεύτερον, μας οδηγεί σε έναν πόλεμο από μειονεκτική θέση. 

Τα κύριο ερώτημα σήμερα είναι: Είναι οι ένοπλες δυνάμεις σήμερα επαρκώς εξοπλισμένες, ώστε να αποτρέψουν έναν πόλεμο;

Τα δημοσιεύματα των ίδιων των καθεστωτικών μέσων ενημέρωσης μιλούν ξεκάθαρα για αφοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων  εδώ

Για να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι με το τι εννοούμε ''αφοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων'' παραθέτουμε τα παρακάτω ευρέως δημοσιοποιημένα στοιχεία όλως ενδεικτικώς :


Υποβρύχια


«Αρχαία» σκάφη το 60% του Στόλου των υποβρυχίων περισσότερα εδώ

Τα μόλις 4 σύγχρονα υποβρύχια του στόλου (Type 214), τα οποία προβάλλονται ως ''αθόρυβος εφιάλτης των Τούρκων'' και ως το ''ισχυρό χαρτί του ΠΝ'', δεν έχουν συστήματα αντιμέτρων και τορπίλες βαρέως τύπου! Δηλαδή, όπλα ενεργητικά και παθητικά, χωρίς τα οποία στην ουσία δεν μπορεί να αποδώσει χωρίς να τεθεί σε άμεσο κίνδυνο εντοπισμού και καταστροφής από τον εχθρό το σκάφος.

Περισσότερα εδώ και εδώ


Κύριες Μονάδες Επιφανείας


 

Πλήρης εγκατάλειψη.  Το Πολεμικό Ναυτικό θα παρατάξει  στο Αιγαίο μία ονομαστική δύναμη δέκα τριών (13) κυρίων μονάδων επιφανείας.

Οι εννέα (9) κύριες μονάδες είναι φρεγάτες κλάσης «Έλλη» – οι έξι (6) «εκσυγχρονισμένες» και οι τρεις (3) μη «εκσυγχρονισμένες».  Πρόκειται για σκάφη ικανότατα την εποχή της ναυπήγησής τους – πριν από σαράντα χρόνια!

Αναλυτικά εδώ

Για τη συντήρηση και την κατάστασή τους δείτε επίσης εδώ και εδώ


Πολεμική Αεροπορία



Mirage 2000: η ''αιχμή του δόρατος της αποτρεπτικής ικανότητας της ΠΑ'' χωρίς ανταλλακτικά!  Είναι κοινό μυστικό ότι η διαθεσιμότητα των αεροσκαφών Mirage 2000 των 331 και 332 μοιρών της 114 ΠΜ πάσχει. Αριθμοί δεν δημοσιεύονται για ευνόητους λόγους . Δείτε εδώ  και εδώ

Για τις οριακές διαθεσιμότητες όλων των αεροσκαφών δείτε και εδώ


Αεροσκάφη με ληγμένα όπλα... 


Ακατάλληλα προς χρήση εκατοντάδες πυραυλικά συστήματα στην ΠΑ, δείτε εδώ 

Βλήματα MICA, Scalp, AM-39 δείτε εδώ


F 16 σε ρόλο φρουρών του Αιγαίου χωρίς ναυτικά όπλα!

 

 Διαβάζουμε σήμερα: 

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία από την 115 ΠΜ στην Κρήτη προχωρά σε συνεχείς ασκήσεις κατά σκαφών επιφανείας με τα F-16 Block 50/52+ να εκτελούν ασκήσεις κατά πλοίων με όχι ναυτικά όπλα, που τα στερούνται ολότελα, αλλά με βλήματα AGM-65G/G2, (φωτό) 220 από τα οποία παραλήφθηκαν μαζί με τα αεροσκάφη από τις ΗΠΑ μεταξύ 2003-2006.

Η μέγιστη εμβέλεια των 25 χλμ. των ελληνικών βλημάτων δεν μπορεί να επιτευχθεί από πτήση σε πολύ χαμηλό ύψος, και η όλη φιλοσοφία τα περιορίζει στη στενή σύζευξη με τα AAQ-14 LANTIRN για βολές LOBL (εγκλωβισμός προ της εκτόξευσης), κάτι που υποβαθμίζει την επιβιωσιμότητα των αεροσκαφών...
Περισσότερα εδώ
 

AGM-84H/K SLAM-ER ένα υποστρατηγικό βλήμα με υψηλές δυνατότητες, διπλής χρήσης: και κατά χερσαίων και κατά ναυτικών στόχων. Το βλήμα το έχουν τα τουρκικά F16 εδώ και 14 χρόνια, αλλά όχι τα ελληνικά
 
Διαβάζουμε για το AGM-84H/K SLAM-ER
Είναι γεγονός ότι μία ομοβροντία δώδεκα ή δεκαέξι βλημάτων για να επιτευχθεί κορεσμός της αεράμυνάς τους από μια ασφαλή απόσταση 80 χλμ. κατά τεσσάρων πολεμικών π.χ. φρεγατών MEKO200HN και "S" του ελληνικού Στόλου, θα μπορούσε να έχει ολέθρια αποτελέσματα για το ΠΝ. 
Περισσότερα εδώ

Apache AH-64A+M270 MLRS και άλλα σύγχρονα οπλικά συστήματα αφέθηκαν στη μοίρα τους όπως το σύνολο των οπλικών συστημάτων της χώρας. 
 

Έφθασε η ώρα μηδέν και ο Έλληνας στρατιώτης θα κληθεί να πολεμήσει με κράνη και εξαρτύσεις προδιαγραφών Β´ Παγκοσμίου Πολέμου. Δείτε και εδώ

Ποιος ή ποιοι ευθύνονται για το έγκλημα που συντελείται; 

Είναι ζήτημα ιδεολογικό; Υπάρχουν δυνάμεις που συστηματικά εργάζονται για την απαξίωση του στρατού; Είναι πολύ εύκολο να απαντήσεις. Και δεν εννοούμε μόνον την αριστερά αλλά και αυτούς που επέτρεψαν με πράξεις ή παραλείψεις την ανάπτυξη και τελικά την ηγεμονία της από το 1974 μέχρι και σήμερα. 

Η αριστερή ιδεολογική ηγεμονία με πυρήνα της τον αντιμιλιταρισμό, μεθοδευμένα και σταθερά οδήγησαν στον  αφοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων.   

Η ενδεχόμενη εμπλοκή μας σε πόλεμο με την Τουρκία οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον αφοπλισμό του Στρατού. Πράξη η οποία συνετελέσθη μεθοδικά, συστηματικά με βάθος χρόνου και πλήρη επίγνωση των ολέθριων αποτελεσμάτων. Γιατί, ας μη γελιόμαστε: αν γίνει τώρα πόλεμος με την Τουρκία, θα γίνει για να μας πάρουν εδάφη και όχι για να πάρουμε εμείς πίσω αυτά που μας ανήκουν. Αν γίνει τώρα πόλεμος με την Τουρκία, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τον εντός των τειχών εχθρό, δηλαδή τους ξένους, τους αριστερούς, τους αντιμιλιταριστές, αντιρατσιστές και λοιπούς που τόσα χρόνια προωθούν τον αφοπλισμό της πατρίδας και την ίδια στιγμή τη φιλία με τους Τούρκους, δηλαδή την υποδούλωση. Οπότε, ναι, είναι πρώτιστα ιδεολογικό το ζήτημα. 

Η αριστερά και οι πολιτικές ηγεσίες πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη για τον αφοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων. Καμία ανοχή στους προδότες της πατρίδας. 

Ristorante Verona