Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2012

 


Μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων περί της ενοχής της ηγεσίας και όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτήν, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος θριαμβολογεί και κραυγάζει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτικό κόμμα αλλά εγκληματική οργάνωση. 

Επιπλέον, αντιμετωπίζουν την απόφαση ως αμετάκλητη, ενώ δεν πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο της αθώωσης στον δεύτερο βαθμό, ή ακόμη και της αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο μιας ενδεχομένως καταδικαστικής απόφασης στον δεύτερο βαθμό. 

Ακόμη, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, ήδη με την άσκηση ποινικής διώξεως για εγκληματική οργάνωση, με υπουργική απόφαση (βάσει νόμου που ψηφίστηκε μετά την άσκηση της διώξεως) ανεστάλη η κρατική οικονομική ενίσχυση μέχρι την αμετάκλητη απόφαση των αρμοδίων ποινικών δικαστηρίων. Μάλιστα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση της Χρυσής Αυγής για την ακύρωση της απόφασης αναστολής της χρηματοδότησής της, τονίζοντας ότι η ενδεχόμενη εμπλοκή της ηγεσίας πολιτικού κόμματος σε εγκληματική οργάνωση πλήττει την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, οπότε είναι ανεκτή η αναστολή της χρηματοδότησής του.

Μετά την καταδίκη έστω και σε πρώτο βαθμό της Χρυσής Αυγής, ούτε λόγος φυσικά να της δώσουν αυτό που αν ήταν νόμιμο κόμμα θα εδικαιούτο. Η ίδια η εισαγγελέας στην πρότασή της για τα ελαφρυντικά, είπε ότι η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε για εγκλήματα που πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα.

Συνεπώς, η Χρυσή Αυγή ξεκάθαρα δεν θεωρείται πλέον νόμιμο πολιτικό κόμμα. Το έχουμε εμπεδώσει, μας το λένε από το πρωί μέχρι το βράδυ, πολιτικοί, μεταξύ αυτών και ο πρωθυπουργός, νομικοί, καθηγητές και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις: πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση που έδρασε και επεδίωξε τους εγκληματικούς σκοπούς της, λειτουργώντας προσχηματικά ως κόμμα, υπό τον μανδύα του πολιτικού κόμματος, όπως χιλιάδες φορές ακούσαμε.

Εδώ όμως ανακύπτουν εύλογα κάποια ερωτήματα: Αν η Χρυσή Αυγή δεν είναι νόμιμο πολιτικό κόμμα αλλά εγκληματική οργάνωση, πώς είναι δυνατόν να είναι νόμιμη η λειτουργία του κοινοβουλίου από το 2012 όταν για πρώτη φορά μπήκε στη βουλή, ενώ κατά την καταδικαστική απόφαση από το 2008 ήταν εγκληματική οργάνωση και παρίστανε το κόμμα;  Όλες αυτές οι ψηφοφορίες στις οποίες συμμετείχε, πώς είναι δυνατόν να είναι νόμιμες, αφού κάποιοι βουλευτές δεν ήταν βουλευτές τελικά αλλά εγκληματική οργάνωση; Όπως είπαμε, από το 2013 της έκοψαν τη χρηματοδότηση λόγω της ποινικής διώξεως, επειδή αν αποδεικνυόταν εγκληματική οργάνωση θα έθιγε την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Τώρα που κατά την απόφαση απεδείχθη ότι είναι εγκληματική οργάνωση, πώς είναι δυνατόν να θεωρείται νόμιμη η λειτουργία του κοινοβουλίου από το 2012, όταν οι βουλευτές και ο αρχηγός ενός πολιτικού κόμματος ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ και το κόμμα δεν ήταν κόμμα αλλά εγκληματική οργάνωση; 

Η καταδικαστική απόφαση μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι εφόσον η Χρυσή Αυγή δεν ήταν νόμιμο πολιτικό κόμμα αλλά εγκληματική οργάνωση, η συμμετοχή της στο κοινοβούλιο δεν ήταν νόμιμη –γι’ αυτό δεν της δίνουν την κρατική οικονομική ενίσχυση–  συνεπώς το τελευταίο δεν αποτελείτο από 300 βουλευτές, το τρίτο κόμμα δεν ήταν στην πραγματικότητα κόμμα αλλά εγκληματική οργάνωση, και όλη η λειτουργία του κοινοβουλίου, ό,τι ψήφισε δεν είναι νόμιμο αλλά κυριολεκτικώς στον αέρα.


RV