Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Aπολειφάδια του Στάλιν και της KGB αλωνίζουν στην Ελλάδα κυνηγώντας αντιφρονούντες

 

Η κρατική αεροπειρατεία στην οποία προέβη το Σοβιέτ της Λευκορωσίας ήρθε να μας θυμίσει άλλες εποχές. Τις πιο σκοτεινές, που η διαβόητη KGB ήλεγχε τη μισή Ευρώπη με δολοφονίες, βασανισμούς, απαγωγές, ψυχιατρεία. Όχι, δεν τελείωσε η Ευρώπη με το φάντασμα του κομμουνισμού. Δεν αρκούν οι νεκροί και βασανισθέντες. Δεν αρκούν τα εκατομμύρια κατεστραμμένων ζωών. 


Λουκασένκο: ο μπολσεβίκος πρώην αντιπρόσωπος του Ανωτάτου Σοβιέτ της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας


Ζουν και βασιλεύουν οι αρχιβασανιστές της KGB. Τι και αν άλλαξαν όνομα (FSB), ο λύκος τρίχα αλλάζει μόνο. Στην περίπτωσή μας δεν άλλαξε ούτε την τρίχα. Οι Λευκορώσοι  βασανιστές διατήρησαν και το όνομα, έτσι για να μην υπάρχει αμφιβολία: KGB.

Ο άνθρωπος - κλειδί που ελέγχει τον λευκορωσικό στρατό, ο Εβραίος Σέιμαν Βίκτορ Βλαντιμιρόβιτς πρώην ''γραμματέας του Συμβουλίου για την άμυνα, την εθνική ασφάλεια και την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος''.

Οι όψεις και μόνον αυτών των ανθρώπων σού δημιουργούν απέχθεια.  Κι όμως, αυτά τα καθάρματα ακόμα βασανίζουν και μάλιστα με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα, μάθαμε από την ίδια την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την ύπαρξη επενδυτικού και οικονομικού πακέτου για το καθεστώς Λουκασένκο, ύψους 3 δισ. ευρώ (βλέπε εδώ). Ποιος θα μας εξηγήσει γιατί πρέπει οι Ευρωπαίοι να πληρώσουμε τα απομεινάρια του Στάλιν;


Αεροπειρατεία με MiG-29!


Ένα μαχητικό MiG-29 της σοβιετικής εποχής, κατόπιν εντολής του Αλεξάντερ Λουκασένκο, ήταν αυτό το οποίο με την απειλή της κατάρριψης ανάγκασε το αεροπλάνο της Ryanair που είχε αναχωρήσει από την Αθήνα με προορισμό το Βίλνιους, να κατευθυνθεί και να προσγειωθεί στο Μινσκ, προκειμένου να συλλάβουν τον αντιφρονούντα δημοσιογράφο Ρομαν Προτάσεβιτς. (Βλέπε εδώ και εδώ)

Οι τελευταίες πληροφορίες για την αεροπειρατεία και την απαγωγή του Προτάσεβιτς κάνουν λόγο για πράκτορες της KGB που δρουν στην Ελλάδα και σχεδιάζουν απαγωγές. Τέσσερις από αυτούς, κατά άλλες πληροφορίες δέκα, επέβαιναν στο ίδιο αεροπλάνο. Στο Μινσκ αποβιβάστηκε και ένας Έλληνας (Βλέπε εδώ

Η «απαγωγή» του αεροσκάφους της Ryanair και μαζί και του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς από τη Λευκορωσία δημιουργεί μείζονα ερωτήματα: Τρεις τουλάχιστον ξένοι (Λευκορώσοι;) πράκτορες αλώνιζαν επί μέρες (πόσες άραγε;) στη χώρα μας, παρακολουθώντας τον δημοσιογράφο και οργανώνοντας την απαγωγή (Βλέπε και εδώ). Αυτά τα κτήνη μπορούν ακόμη  να δρουν ελεύθερα στην Ευρώπη και να απειλούν τη ζωή οποιουδήποτε χαρακτηρίσουν εχθρό του καθεστώτος τους.


Το ΚΚΕ

Η ανακοίνωση του Περισσού σαφής…

Ο εκλεγμένος πρόεδρος κατά το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του σχετικά με το γεγονός, κάνει αναφορές για σχέδια πραξικοπήματος με την εμπλοκή στρατιωτικών δυνάμεων που, όπως αναφέρει, αποκαλύφθηκαν πρόσφατα και «έφταναν μέχρι και τη δολοφονία του εκλεγμένου προέδρου, θυμίζοντας επεμβάσεις σε χώρες της Λατινικής Αμερικής». 

Η ανακοίνωση καταλήγει «μοναδικός υπεύθυνος για να επιλέξει το μέλλον του και να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα του είναι ο ίδιος ο λαός της Λευκορωσίας, χωρίς ξένες επεμβάσεις, που υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες». Ολόκληρη η κατάπτυστη ανακοίνωση εδώ


Ο άτυχος αντιφρονών


Ο άτυχος αντιφρονών Ρόμαν Προτάσεβιτς, 26 ετών, ήταν μέλος  του «Μετώπου Νεολαίας» (Young Front), μιας πατριωτικής φιλοευρωπαϊκής οργάνωσης που οργάνωσε δραστηριότητες στον δρόμο κατά του Λουκασένκο. Αγωνίστηκε επίσης για την επέκταση της χρήσης της λευκορωσικής γλώσσας (εις βάρος των ρωσικών). Σκεφθείτε, οι άνθρωποι αυτοί κάνουν αγώνα για να σταματήσουν να μιλούν ρωσικά και να μιλούν τη γλώσσα τους. Τα ίδια γίνονταν και γίνονται στην Ουκρανία.

Το Young Front έχει χαρακτηριστεί ως εθνικιστικό και αντικομμουνιστικό. Ο Ρόμαν Προτάσεβιτς το 2013-2014 είχε λάβει μέρος σε διαδηλώσεις στο Κίεβο και είχε φωτογραφηθεί δίπλα σε μια βαριοπούλα και ένα κατεστραμμένο κεφάλι από άγαλμα του Λένιν. Θανάσιμο αμάρτημα...



Παράλληλα όπως δηλούν τα likes που είχε στον λογαριασμό του στο Facebook, ο οποίος έχει κατέβει πλέον, ήταν «θαυμαστής» του Pahonia Detachment, μίας λευκορωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης που είχε πολεμήσει μαζί με το  τάγμα Azov το 2014 κατά την διάρκεια της κρίσης στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Περισσότερα εδώ
   Μαζί του συνελήφθη και η κοπέλα του Σοφία Σάπεγκα, διότι προφανώς η ιδιότητά της αυτή την καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη για το κομμουνιστικό καθεστώς.
   Όποιος και να ήταν ο Ρομάν και μόνο που τολμά  να αντιστέκεται στα απολειφάδια του Στάλιν είναι λόγος αρκετός για να είμαστε μαζί του. 

Ελευθερία στον Ρόμαν Προτάσεβιτς
Ελευθερία στη Λευκορωσία



RV