Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Ποιοι δεν ανησυχούν από την δράση πρακτόρων και τις απαγωγές στη χώρα

 


''Ομολόγησε'' ο 26άχρονος αντιφρονών Ρόμαν Προτάσεβιτς και η σύντροφός του η 23χρονη  Σοφία Σαπέγκα. Τι ''ομολόγησαν''; Ότι «οργάνωναν διαδηλώσεις» (Βλέπε και εδώ)


Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις φυλακές της KGB, (βλέπε και εδώ) και κανείς δεν ξέρει τι θα επακολουθήσει... Οι γονείς τους εκλιπαρούν για διεθνή παρέμβαση, Βλέπε και εδώ 

Το θέμα της κρατικής αεροπειρατείας και της δράσης των κομμουνιστών πρακτόρων εντός και εκτός Λευκορωσίας κάνει τον γύρο του κόσμου. Και είναι θέμα που αφορά άμεσα τη χώρα μας. Την ασφάλεια προσώπων αλλά και την εθνική ασφάλεια. 

Ενώ λοιπόν ως τέτοιο θα έπρεπε να απασχολεί σοβαρά όλους, βλέπουμε δύο πολύ συγκεκριμένες ομάδες να διαφοροποιούνται...

Στη μια ομάδα ανήκουν οι κομμουνιστές και οι παραφυάδες τους. Υπερασπίζονται ανοιχτά τον σύντροφο Λουκασένκο και τους πράκτορες της KGB για τον λόγο ότι  ότι ο Προτάσεβιτς είναι ''εθνικιστής'' και ''δεξιός''! Βλέπε για παράδειγμα εδώ και εδώ

Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό από αυτούς. 

Στη δεύτερη ομάδα ανήκουν οι ακροδεξιοί ''εθνικόφρονες'' οι οποίοι για χρόνια μάς πούλαγαν αντικομμουνισμό... Έχουν βγάλει τον σκασμό! Κόμματα, οργανώσεις όλοι μούγκα! Τι είδους αντικομμουνιστές είναι αυτοί που στηρίζουν τα σοβιετικά απολιθώματα; Αυτό θα έπρεπε ίσως να είναι αντικείμενο της ψυχιατρικής. Επειδή όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι, εξήγηση υπάρχει. Και είναι πολύ απλή: Η ακροδεξιά στην Ελλάδα είναι ξεπουλημένη στη Ρωσία. 

Σε άλλες χώρες που βίωσαν για τα καλά τον κομμουνισμό και την εξάρτηση από τη Ρωσία, όπως η Ρουμανία, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο  αντικομμουνισμός είναι γνήσιος. Δεν θα τολμούσε ποτέ ένα πολιτικό σχήμα που δηλώνει κεντρώο, πόσο μάλλον  δεξιό, ακροδεξιό, εθνικιστικό να δείξει την παραμικρή συμπάθεια στο καθεστώς Λουκασένκο. Η Ρουμανία σκέφτεται να δώσει το όνομα του Ρομάν Προτάσεβιτς στο δρόμο που βρίσκεται πρεσβεία της Λευκορωσίας στην πρωτεύουσα της, το Βουκουρέστι. (Βλέπε εδώ). 

Στη διεύθυνση «Προτασέβιτς 26» μπορεί να είναι πλέον η πρεσβεία της Λευκορωσίας στο Βουκουρέστι, όπως σκέφτονται να πράξουν οι ρουμανικές Αρχές ως κίνηση αλληλεγγύης στη σύλληψη του 26χρονου δημοσιογράφου.


RV