Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

Αποθρασύνθηκαν οι Ρωσότουρκοι

 


 

Η Ρωσία στηρίζει την “Γαλάζια Πατρίδα” 


Ο περιβόητος Αλεξάντερ Ντούγκιν, έδωσε συνέντευξη σε τουρκική εφημερίδα για τα παρασκήνια της Συνόδου του Σότσι που πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου μεταξύ Ερντογάν και Πούτιν, και αποκαλύπτει: 

"Δεν μπορούμε να συγκρουστούμε με την Τουρκία", δηλώνει ο Ντούγκιν, συνεχίζοντας: "η Ρωσία και η Τουρκία δεν θα έρθουν ξανά αντιμέτωπες από στρατιωτική και οικονομική άποψη από εδώ και στο εξής.

Η Ρωσία υποστηρίζει το δόγμα της Τουρκίας για την “Γαλάζια Πατρίδα”, ενισχύοντας τη δύναμή της στη Μεσόγειο, ενώ οι δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας παίζουν επίσης καθοριστικό ρόλο στη λύση του λιβυκού ζητήματος ( εδώ στηρίζεται ουσιαστικά και το Τουρκολιβυκό μνημόνιο). Από αυτή την άποψη, η Ρωσία υποστηρίζει την ενίσχυση της γεωπολιτικής ισχύς της Τουρκίας.

Σε αυτή τη σύνοδο κορυφής, οι δύο αρχηγοί χάραξαν τις κόκκινες γραμμές τους σε έναν οδικό χάρτη για έναν νέο κόσμο.  Τουρκία και  Ρωσία έχουν ξεκινήσει τώρα μια νέα πορεία και αυτό θα επηρεάσει ολόκληρο τον κόσμο καθώς και την περιφερειακή δυναμική

Από τις κουρδικές περιοχές και την Κριμαία, και από το Αφγανιστάν τη Λιβύη και τον Καύκασο έως την Συρία, οι δύο ηγέτες χάραξαν τις δικές τους κόκκινες γραμμές σε ζωτικά ζητήματα.

Μπορώ να πω ότι συμφώνησαν σε πολλά ζητήματα, ειδικά στην Ιντλίμπ. Ωστόσο, ένα σημαντικό μέρος των όσων ειπώθηκαν σε αυτήν την ιστορική συνάντηση θα παραμείνει μυστικό. Θα δούμε μόνο να εφαρμόζεται

Περισσότερα εδώ


RV