Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Οι τουρκικές κτηνωδίες στην Κύπρο και η προσπάθεια των Ρώσων να παρουσιάσουν την εισβολή στην Ουκρανία ως κάτι διαφορετικό από την εισβολή στην Κύπρο το 1974




Φρίκη προκαλούν οι τουρκικές κτηνωδίες που διεπράχθησαν στις πολεμικές ταραχές του 1963-1964 που για πολλούς ήταν η αρχή του κυπριακού δράματος.

Τα 16 λείψανα που ήρθαν στην επιφάνεια κατόπιν εκσκαφών το 2011, καταδεικνύουν ότι υπήρχαν αγνοούμενοι οι οποίοι είχαν απαχθεί σε διαφορετικά σημεία και σε διαφορετικές ημερομηνίες, ίσως και με διαφορά μηνών, αλλά τα οστά τους βρέθηκαν μαζί. Τα 16 λείψανα βρέθηκαν σε 4-5 διαφορετικούς τάφους και ήταν θαμμένα ανά 3-4 και μόνο δύο τάφοι είχαν ένα λείψανο. Όταν άρχισαν οι ταυτοποιήσεις, οι οποίες διήρκεσαν μέχρι και πρόσφατα, προέκυψε ότι όντως άτομα τα οποία είχαν συλληφθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες βρέθηκαν στον ίδιο τάφο. Σχεδόν όλοι είχαν δεθεί με τα χέρια πίσω προτού εκτελεστούν. Από τα 16 λείψανα ταυτοποιήθηκαν τα 15 και το 16ο πιστεύεται ότι ανήκει σε Έλληνα υπήκοο. Η εκτίμηση αυτή αποδίδεται στο γεγονός ότι στο παλτό που φορούσε βρέθηκαν δραχμές. 

Το συμπέρασμα που συνάγεται σχεδόν 60 χρόνια μετά τις συλλήψεις Ελληνοκυπρίων και τη δολοφονία τους το 1964 από την ΤΜΤ είναι συγκλονιστικό, υπό την έννοια ότι κάποιοι από αυτούς κρατούνταν ως όμηροι ίσως και για μήνες και εκτελούνταν στη συνέχεια. Περισσότερα εδώ

Αυτά αποκαλύπτει σήμερα ο κυπριακός «Φιλελεύθερος» φέρνοντας στον νου μας και πάλι την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το 1974. Μια εισβολή για την οποία η Τουρκία χρησιμοποίησε τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιεί σήμερα η Ρωσία για να εισβάλει στην Ουκρανία. 




Οι Ρώσοι ξέρουν ότι συνειρμικά  κάθε Έλληνας θα φέρει στο νου του την Κύπρο και γι' αυτό επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια. Σήμερα λοιπόν το sputniknews.gr φιλοξενεί ανάρτηση με την οποία προσπαθεί να μας πείσει ότι άλλο η εισβολή των Τούρκων το 1974 και άλλο αυτή των Ρώσων στην Ουκρανία! 

Αλήθεια το Sputnik γνωρίζει ποιος ήταν ο ρόλος της Ρωσίας στην τουρκική εισβολή το 1974; Θα επανέλθουμε. 


RV