Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Προειδοποίηση κατά της χρήσης ρωσικού anti-virus

 


Η υπηρεσία κυβερνοασφάλειας της Γερμανίας τάσσεται κατά της χρήσης αντιικού λογισμικού από τη ρωσική εταιρεία Kaspersky.

Η γερμανική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας συνιστά στα άτομα που χρησιμοποιούν αντιικό λογισμικό της ρωσικής εταιρείας Kaspersky, να προτιμήσουν κάποια άλλη εναλλικτική λύση, λόγω των πιθανών ηλεκτρονικών επιθέσεων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφάλειας Πληροφοριών (BSI) δεν κατηγόρησε την εταιρεία για ύποπτη δραστηριότητα, αναφέρθηκε όμως στη ρωσική επιθετικότητα.

"Οι ρώσοι κατασκευαστές πληροφοριακών συστημάτων μπορούν να πραγματοποιήσουν επιθετικές ενέργειες οι ίδιοι, ή να υποχρεωθούν να στοχοποιήσουν συστήματα παρά τη θέλησή τους, ή να πέσουν θύματα κατασκοπείας από κυνερνοεπιθέσεις, ή να γίνουν αντικείμενο κατάχρησης ως εργαλεία για επιθέσεις εναντίον των πελατών τους» προειδοποίησε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Ασφάλεια Πληροφοριών (BSI).


Συγκεκριμένα, η BSI συνιστά την αντικατάσταση των προϊόντων προστασίας από ιούς της εταιρείας Kaspersky με άλλες εναλλακτικές λύσεις, αλλά με προσεκτικό τρόπο, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να εισέλθουν ιοί στο σύστημα.

πηγή