Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Ο Κόσμος αλλάζει


Τσεχία: Έριξαν τεχνητό αίμα στις σκάλες της ρωσικής πρεσβείας στην Πράγα

Οι σκάλες της ρωσικής πρεσβείας, στην Πράγα

Πέντε λίτρα αίμα για κάθε θύμα της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία, με αυτό το επιχείρημα, ακτιβιστές της ομάδας Dekomunisti έριξαν τεχνητό αίμα στις σκάλες και τους πίνακες ανακοινώσεων της ρωσικής πρεσβείας στην Πράγα το πρωί του Σαββάτου.




Περισσότερα εδώ


Νορβηγία: Κρέμασαν ομοίωμα του καθάρματος έξω από τη ρωσική πρεσβεία στο Όσλο


Ένα ομοίωμα του καθάρματος αντικρίζουν όσοι περνούν μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία του Όσλο. Το ομοίωμα φέρει κορδέλα με την επιγραφή «War criminal». 


Γαλλία: Αφαίρεσαν το κέρινο ομοίωμα του Πούτιν από το Μουσείο Γκρεβέν, το βανδάλισαν επισκέπτες


Το Μουσείο Γκρεβέν του Παρισιού αφαίρεσε το κέρινο ομοίωμα του Ρώσου Πούτιν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και μετά τις ζημιές που υπέστη από επισκέπτες 

Περισσότερα εδώ


ΗΠΑ: Το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα αποφάσισε να αφαιρέσει το όνομα του Καρλ Μαρξ από αίθουσα του κτιρίου


Το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα στις ΗΠΑ αποφάσισε να «τιμωρήσει» την Ρωσία για τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία, οπότε απόφασισε να αφαιρέσει το όνομα του Καρλ Μαρξ από αίθουσα του κτιρίου. Σύμφωνα με το orlandoweekly.com το όνομα του Μαρξ είχε δοθεί σε μια αίθουσα που αφορούσε τους στοχαστές με μεγάλη ιστορική επιρροή. Με βάση το δημοσίευμα, η απόφαση του Πανεπιστημίου της Φλόριντα βασίστηκε στο πλαίσιο αποκλεισμού Ρώσων καλλιτεχνών, αθλητών και δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την ρωσική κουλτούρα, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Περισσότερα εδώ


RV