Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Αποστολή στην Ουκρανία της νέας σειράς κληρωτών αποφάσισε η Μόσχα



Από το doureios.com

Tο ρωσικό Υπουργείο Αμύνης εξέδωσε διαταγή η οποία ορίζει ότι οι κληρωτοί στρατιώτες που θα παρουσιαστούν για την εκπλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας στις 11 Απριλίου, θα υπηρετήσουν στο μέτωπο της Ουκρανίας. 


Η συμμετοχή Ρώσων κληρωτών στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία, είναι επιβεβαιωμένη από την πρώτη στιγμή καθώς πολλοί εξ αυτών υποχρεώθηκαν παρά την βούλησή τους να υπογράψουν σύμβαση έργου λίγο πριν την εισβολή. Οι κληρωτοί αυτοί διακρίνονται από εν γένει πτωχό ηθικό και απόδοση.


Στην Ρωσία καλούνται υπό τα όπλα νέοι δύο φορές ανά έτος, αποδίδοντας ετησίως περί τους 260.000 άνδρες. Καθώς οι κληρωτοί υπηρετούν θητεία 12 μηνών, η ανωτέρω διαταγή σημαίνει ότι αυτοί, τουλάχιστον έπειτα από την βασική και προκεχωρημένη εκπαίδευση 1-2 μηνών, θα τοποθετηθούν σε μονάδες που επιχειρούν στην Ουκρανία. Φαίνεται λοιπόν ότι για την στρατιωτική ηγεσία οι πολεμικές επιχειρήσεις δεν αναμένεται να τερματιστούν σύντομα ενώ ακόμη κι αν επιτευχθεί κάποια συμφωνία ανακωχής, είναι δεδομένο ότι οι δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί, θα χρειάζονται τακτική ανάπαυση ή/και αντικατάσταση προσωπικού.


Η διαταγή αποστολής της νέας σειράς κληρωτών στην Ουκρανία, έρχεται σε αντίθεση με την δημόσια δέσμευση του προέδρου Πούτιν περί αποκλεισμού των κληρωτών από τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Πηγή


RV