Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

New York Times: Εφιαλτικό σενάριο πυρηνικού πολέμου με 90 εκατομμύρια νεκρούς

 


Από το 
in.gr


Οι New York Times σε άρθρο τους αναφέρονται στον κίνδυνο πυρηνικού ολέθρου λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Τον κίνδυνο πυρηνικού ολέθρου επισημαίνουν σε άρθρο τους οι New York Times, εξετάζοντας τις πιθανότητες αυτό το εφιαλτικό σενάριο να γίνει πραγματικότητα κάτι που όλοι απεύχονται.


Η εφημερίδα σημειώνει ότι σήμερα τα πυρηνικά όπλα της Ρωσίας και των ΗΠΑ είναι λιγότερο καταστροφικά, με την ισχύ τους να είναι μικρότερη από την πυρηνική βόμβα της Χιροσίμα.

Όμως, οι ανησυχίες για τη χρησιμοποίηση αυτών των όπλων εντάθηκαν μετά την κίνηση του Βλαντίμιρ Πούτιν να θέσει αυτά τα όπλα σε καθεστώς ετοιμότητας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Τι θα γίνει αν στριμωχθεί ο Πούτιν;

Ο φόβος είναι ότι αν ο Πούτιν αισθανθεί στριμωγμένος στη σύγκρουση, μπορεί να επιλέξει να πυροδοτήσει ένα από τα μικρότερα πυρηνικά του όπλα – σπάζοντας το «ταμπού» που δημιουργήθηκε πριν από 76 χρόνια μετά τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, σημειώνουν οι New Tork Times.

Αναλυτές σημειώνουν ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν από καιρό εξασκηθεί στη μετάβαση από τον συμβατικό στον πυρηνικό πόλεμο, ιδίως ως τρόπο για να κερδίσουν το πάνω χέρι μετά από απώλειες στο πεδίο της μάχης. Και ο στρατός, προσθέτουν, που διαθέτει το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο, έχει διερευνήσει μια ποικιλία επιλογών κλιμάκωσης από τις οποίες μπορεί να επιλέξει ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Περισσότερα εδώ

RV