Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

O Γολγοθάς των αμάχων: Απελάσεις στη Σιβηρία, καταναγκαστικά έργα και παιδομάζωμα από τσετσένους

 

Αυτοί είναι οι επίλεκτοι του Πούτιν: μουσουλμάνοι 
που αρπάζουν παιδιά


Από το hellasjournal.com


Οι ρωσικές δυνάμεις κατηγορούνται με αυξανόμενη ένταση ότι προχωρούν σε αναγκαστικούς, σε βίαιους εκτοπισμούς Ουκρανών, αρχικά σε κέντρα «προεπιλογής» και έπειτα σε απομακρυσμένες περιοχές της Σιβηρίας, αφού προηγουμένως τους έχουν κατασχεθεί τηλέφωνα και προσωπικά έγγραφα ταυτοποίησης.

Και το χειρότερο: Τσετσένοι που δρουν στην περιοχή της Μαριούπολης καταγγέλλονται ότι προχωρούν σε απαγωγές μικρών παιδιών.


Βίντεο που φέρεται να κυκλοφόρησε ο διαβόητος Τσετσένος Ραμζάν Καντίροφ,, δείχνει βαριά οπλισμένους μαχητές από την περιοχή να σφυροκοπούν ένα πολυώροφο κτίριο στη βομβαρδισμένη πόλη κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής συμπλοκής με Ουκρανούς στρατιώτες.

Το προπαγανδιστικό βίντεο κόβεται στη συνέχεια πριν δείξει μερικούς από τους Τσετσένους μαχητές να βγαίνουν από το κτίριο με παιδιά στην αγκαλιά τους ενώ υποτίθεται ότι «απελευθερώνουν» αμάχους.



Η αρχή των καταγγελιών έγινε από τις δημοτικές αρχές Μαριούπολης: «Πολλές χιλιάδες άνθρωποι έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, ισχυρίστηκε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ισχυριζόμενο ότι στη συνέχεια αποστέλλονται σε «απομακρυσμένες πόλεις» στη Ρωσία όπου θα υποχρεωθούν να μείνουν για χρόνια και να εργαστούν καταναγκαστικά.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντόνετσκ, Πάβλο Κιριλένκο, κατηγόρησε επίσης τη Μόσχα ότι «απέλασε με τη βία περισσότερους από 1.000 κατοίκους της Μαριούπολης» χωρίς να διευκρινίσει πότε έγιναν οι υποτιθέμενες μετεγκαταστάσεις.

Ο Κιριλένκο είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει «στρατόπεδα φιλτραρίσματος» όπου «ελέγχουν τα τηλέφωνα» των κατοίκων της Μαριούπολης πριν «κατασχέσουν τα έγγραφα ταυτότητάς τους». «Στη συνέχεια στέλνονται στη Ρωσία», είπε στο Facebook, προσθέτοντας ότι «η μοίρα τους στην άλλη πλευρά (των συνόρων) είναι άγνωστη».

Οι ισχυρισμοί τόσο του κυβερνήτη όσο και του συμβουλίου της Μαριούπολης δεν έχουν επαληθευτεί.

Ένας άλλος μη επαληθευμένος ισχυρισμός, από Ουκρανή βουλευτή, λέει ότι οι απελαθέντες οδηγούνται για καταναγκαστική εργασία σε απομακρυσμένες περιοχές της Ρωσίας.



Η Ινβα Σοβσούν είπε στο Times Radio ότι σύμφωνα με τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης, οδηγούνται στα λεγόμενα «στρατόπεδα φιλτραρίσματος» πριν «μεταφερθούν σε πολύ απομακρυσμένες περιοχές της Ρωσίας, όπου αναγκάζονται να υπογράψουν έγγραφα ότι θα μείνουν σε εκείνη την περιοχή για δύο τρία χρόνια και θα δουλέψουν δωρεάν σε εκείνες τις περιοχές».

Στο θέμα τοποθετήθηκε και η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ. Μιλώντας στο CNN είπε ότι οι καταγγελίες για προκαλούν βαθιά όχληση και δείχνουν έλλειψη συνείδησης αν αληθεύουν. Είπε ωστόσο ότι η Ουάσιγκτον δεν τους είχε επιβεβαιώσει.

Η Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ πρόσθεσε: «Είναι κάτι που πρέπει να επιβεβαιώσουμε, αλλά τους θεωρώ ικανούς να προβούν σε μια τόσο φρικτή ενέργεια.

Η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας καταδίκασε την «απαγωγή και απέλαση» Ουκρανών από την πολιορκούμενη Μαριούπολη.

Περισσότερα εδώ και εδώ


RV