Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Oι Ρώσοι κατέρριψαν κατά λάθος δικό τους μαχητικό στην Ουκρανία - Χαμηλό ηθικό στις ρωσικές δυνάμεις

 


Οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν δικό τους μαχητικό αεροσκάφος στην Ουκρανία, καθώς ο «προσωπικός πόλεμος» του Πούτιν παρεμποδίζεται από ελλείψεις όπλων, στρατιώτες που αρνούνται να υπακούσουν στις διαταγές αλλά και σαμποτάρουν τον δικό τους εξοπλισμό, δήλωσε την Τετάρτη  ο σερ Τζέρεμι Φλέμινγκ, επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών (GCHQ).


Ο Φλέμινγκ τόνισε ότι γίνεται όλο και πιο σαφές ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει «εκτιμήσει λάθος σε τεράστιο βαθμό» την κατάσταση στην Ουκρανία.

Μιλώντας στην Αυστραλία ανέφερε «Έχουμε δει Ρώσους στρατιώτες, χωρίς όπλα και ηθικό…  Και παρόλο που πιστεύουμε ότι οι σύμβουλοι του Πούτιν φοβούνται να του πουν την αλήθεια, το τι συμβαίνει και η έκταση αυτών των λανθασμένων εκτιμήσεων πρέπει να είναι ξεκάθαρη στο καθεστώς».

«Βλέπουμε τώρα τον Πούτιν να προσπαθεί να υλοποιήσει το σχέδιό του. Όμως αποτυγχάνει. Και το Σχέδιο Β του συνίσταται σε περισσότερη βαρβαρότητα εναντίον αμάχων και πόλεων. Πολλοί Ουκρανοί και Ρώσοι σκοτώνονται σε αυτόν τον αχρείαστο πόλεμο». 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Πούτιν διέπραξε στρατηγικό λάθος, καθώς υπερεκτίμησε την ικανότητα του στρατού του να κερδίσει μια γρήγορη νίκη στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας με τους συμβούλους του να φοβούνται να του πουν την αλήθεια.

ΠΗΓΗ

RV